Programul de asistenta nerambursabila germana 2015-2016: Cooperare pentru formare

scoli-bani.jpg

Programul de asistenta nerambursabila germana 2015-2016: Scoli

Status: INACTIV
Depunere pana la: 31.12.2016

Programul isi propune sa imbunatateasca educatia practica in scolile vocationale, profesionale, speciale si unitatile de asistenta sociala.

Partenerii si beneficiarii, din Romania si R.Moldova a asistentei nerambursabile germane, sunt:

 • Grupuri scolare, licee, scolile profesionale, scolile tehnice sau alte institutii de invatamant care ofera tinerilor o educatie profesionala si practica;
 • Institutii si organizatii din domeniul sanatatii / asistenta sociala: spitale, orfelinate, case pentru batrani sau pentru persoane cu handicap, grupuri dezavantajate, unitati terapeutice (ex. ergoterapie, recuperare, balneo-terapie, etc.);
 • Societati comerciale, asociatii, fundatii sau organizatii care sunt active in domeniul educarii si ingrijirii tinerilor, batranilor si a celor cu dizabilitati.

Domeniile pot fi:

 • industrial, agricultura, constructii, energetic, transporturi, mestesuguri-artizanat, prelucrarea lemnului, etc., precum si sanatate, terapie, asistenta sociala, etc.

Programul mai cuprinde asistenta nerambursabila pentru formarea de formatori, maistri si specialisti, instruirea personalului, know-how, exemple si demonstratii necesare profesorilor si tehnicienilor romani.

Mai mult, programul poate dezvolta cooperarea cu scoli de arte si meserii, centre de mestesugari, asociatii agricole si patronale.

Pot si organizate cursuri, workshopuri si seminarii pentru formare, calificare, recalificare, orientare profesionala.

Important de stiut:

Sunt incurajate proiectele pentru formarea si calificarea personalului. De exemplu, un ONG care vrea sa inceapa o retea de ingrijire in mediul rural, ar putea avea nevoie de sprijinul unui expert german pentru a invata cum sa organizeze o astfel de retea.

Expertii germani pot lucra alaturi de gazda romana la: elaborarea unor proiecte de dotare sau a unui studiu tehnico-economic, realizarea de schimburi de experienta cu scoli sau unitati similare din Germania, incheierea de parteneriate si colaborari, elaborarea unor planuri de cooperare, precum si multe alte idei pe care parte romana doreste sa le discute si sa le evalueze impreuna cu omologii germani.

Scolile si unitatile de asistenta sociala care au internat si cantina sunt avantajate, deoarece costurile de gazda sunt mult diminuate. Expertii germani sunt la dispozitia gazdelor si pot accepta prezenta lor in acelasi mediu cu cel al elevilor sau pacientilor.

Costurile fiecarei misiuni:

Cele mai multe din costuri sunt suportate de catre partea germana: salariul profesorilor-expertilor germani aflati in misiune, transportul international, asigurarile medicale.

Partenerul roman este invitat sa-i ofere expertului german ospitalitatea si sa-si manifeste functia de gazda: cazarea si masa la internatul unitatiii, transportul local de la si pana la unitate, diurna 400 RON/proiect.

Pasii:

 • Completeaza formularul cu datele cerute si detaliaza cat mai mult rubricile: tipul expertului si descrierea activitatii pe care sa o desfasoare;
 • Trimite formularul la [email protected];
 • Vei primi un e-mail de confirmare continad numarul de inregistrare al cererii;
 • Dupa cel mult 2 saptamani de cautare, vei primi CV-ul unui expert german pe care potii sa-l acceptati sau sa soliciti un altul;
 • Dupa semnarea contractului de asistenta, expertul german poate veni la data convenita de comun acord si sa inceapa lucrul:
 • O gazda buna va fi intotdeauna rasplatita cu o noua misiune si un follow-up pentru concretizarea primei misiuni.

Pentru orice nelamurire, sunati la: 0722 354 447 si 0744 54 77 81.

Website: https://sites.google.com/site/vmarketses

INFORMATII DETALIATE si FORMULARE DE APLICARE pentru DIFERITE tipuri de beneficiar se gasesc la www.ClujNapoca.ro/ses.

Finantator: Guvernul german

Sursa: V-market

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul programului

Formular de aplicare

[caseta-final-fise]

One thought on “Programul de asistenta nerambursabila germana 2015-2016: Cooperare pentru formare”

 1. Stanca Grigore spune:

  Ar fi nevoie de astfel de programe si pentru scolile din Zalau. Se poate incepe cu Liceul sportiv Avram Iancu din cartierul Bradet, care a mai implementat programe de prietenie cu scoli de pe mapamond. Eu le consider un succes odata ce au fost legate prietenii intre elevi. Colaborarea pe diverse tematici e locomotiva dezvoltarii societatii Comunitatii Europene, indiferent de statele care leaga aceste colaborari.
  Cu stima si respect
  Grigore Stanca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.