Programul de cooperare bilaterala Romania – Republica Socialista Vietnam

vietnam.jpg

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

Scop:

Promovarea cooperarii stiintifice printr-un program bilateral intre comunitatea stiintifica din Romania si comunitatea stiintifica din Vietnam ce are ca scop consolidarea legaturilor in domeniile stiintei, tehnologiei si mediului, precum si implementarea realizarilor stiintifice in domeniile de interes comun.

Parteneri

Acordul de cooperare stiintifica, tehnologica si de mediu, semnat intre Ministerul Cercetarii si Tehnologiei din Romania (MCT) si Ministerul stiintei si Tehnologiei din Republica Socialista Vietnam (MOST).

Conditii de participare

Propunerile de proiecte vizeaza urmatoarele domenii de cercetare:

 • sanatate
 • alimentatie si agricultura
 • materiale avansate in domeniul textile si pielarie
 • biotehnologii
 • petrol, petrochimie

Proiectul se desfasoara in institutii sau unitati de cercetare-dezvoltare din Romania, inclusiv in institutii de invatamant superior, numite in continuare institutii gazda. Institutia gazda nu poate fi o intreprindere, in sensul legislatiei privind ajutorul de stat;

 • in cazul in care pentru realizarea activitatilor proiectului participa mai multe institutii gazda din Romania, propunerea de proiect va fi depusa de o singura entitate, cu rol de coordonator;

Institutia coordonatoare de proiect trebuie sa aiba un contract in derulare finantat pe plan national sau/si pe plan international (PC7, Eureka, F4E, etc.) avand aceeasi tematica de cercetare, sau similara, cu cea propusa pe plan bilateral, iar directorul de proiect face parte din echipa proiectului. in acest sens se va anexa la cererea de finantare o copie dupa contract si dupa lista echipei proiectului.

Institutiile gazda nu sunt declarate, conform legii, in stare de incapacitate de plata; nu au conturile blocate conform unei hotarari judecatoresti; nu au furnizat declaratii inexacte cu privire la informatiile solicitate de catre UEFISCDI in vederea selectarii contractantilor; nu au incalcat prevederile unui alt contract de finantare incheiat anterior cu o autoritate contractanta.

 • Propunerea de proiect trebuie depusa atat in Romania cat si in Vietnam.

Buget:

ANCS asigura fondurile necesare pentru derularea proiectelor finantate prin intermediul agentiei de implementare UEFISCDI – Unitatea Executiva pentru Finantarea invatamantului Superior, Cercetare, Dezvoltare si Inovare, pentru urmatoarele categorii de cheltuieli:

Cheltuieli eligibile pentru cercetatorii romani:

 • transport international dus-intors pentru un numar de 3 persoane/an pana in capitala tarii in care se desfasoara activitatea de cercetare;
 • asigurarea medicala;
 • cheltuielile cu transportul intern, diurna, precum si cazarea pe teritoriul Romaniei, in cazul in care sunt prevazute deplasari interne in interesul proiectului, numai impreuna cu echipa partenera si in conformitate cu legislatia nationala.

Cheltuieli eligibile pentru cercetatorii din Vietnam:

 • cazarea si diurna (60 lei/zi/pers) pentru cercetatorii vietnamezi care vin in Romania, conform legislatiei interne in vigoare;
 • acoperirea costurilor necesare deplasarilor interne pentru cercetatorii vietnamezi care viziteaza Romania, necesare implementarii proiectului.

Vizitele reciproce ale cercetatorilor vor fi echilibrate, limitate la 3 cercetatori/an, pentru o perioada de maxim 60 de zile/an pentru fiecare parte.

Este incurajata participarea entitatilor private de cercetare-dezvoltare. in cazul in care mai multe propuneri de proiect vor obtine acelasi punctaj in urma evaluarii, prioritatea la finantare va fi acordata acelor propuneri la care particia entitati private de cercetare-dezvoltare.

In urma negocierilor din cadrul Comisiei Mixte, pot aparea modificari in ceea ce priveste cheltuielile eligibile reglementate de legislatia in vigoare, in limitele acceptate in pachetul de informatii al Programului Capacitati.

Durata unui proiect este de maxim 24 luni si este cuprinsa intre ianuarie 2014 si decembrie 2015.

Cererile de finantare se depun intr-o singura etapa, la sediul UEFISCDI, pana la 30 noiembrie 2012, si se redacteaza conform Anexei 1 – Cererea de finantare.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: ANCS

Website-ul programului
Ghidul programului

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.