Programul INTERREG Europe a deschis al doilea apel pentru realizarea misiunilor de peer-review

phpThumb_generated_thumbnailjpg-1.jpg

Programul de cooperare interregională europeană Interreg Europe, prin Policy Learning Platform (PLP – Platformă de Învățare a Politicilor), a deschis al doilea apel pentru realizarea misiunilor de peer-review. Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este 28 iunie 2019.

Misiunea de peer-review sau evaluarea „inter pares” reprezintă evaluarea activității profesionale a unei organizaţii de către alte organizaţii care lucrează în același domeniu.

Acest apel se adresează autorităților de management, organismelor intermediare și organismelor publice responsabile de politicile de dezvoltare locală sau regională. Instituțiile care doresc să aplice pentru finanțare trebuie să fie membre ale comunității Interreg Europe: https://www.interregeurope.eu/account/registration.

Apelul este deschis pentru toate cele 4 priorităţi tematice ale programului Interreg Europe:

  • Cercetare și inovare
  • Competitivitatea IMM-urilor
  • Economie cu emisii reduse de carbon
  • Mediu și eficiența resurselor: https://www.interregeurope.eu/about-us/what-is-interreg-europe/

Pentru realizarea misiunilor de peer-review, pe baza cererii transmise de regiunea-gazdă, experții platformei PLP contactează regiunile din Europa cu expertiză tematică relevantă în domeniul dorit, identifică și invită experții cu experiență și organizațiile partenere din proiectele Interreg Europe. Experții invitați vin în regiunea gazdă, examinează contextul teritorial și tematic specific și fac recomandări bazate pe experiența și expertiza lor. În general, această vizită la fața locului durează două zile și constă în analizarea situației regionale şi organizaţionale, discutarea abordărilor, soluțiilor și recomandărilor, redactarea unei “to do list” pentru acțiunile ulterioare și primirea unui feedback imediat.

Experții tematici ai PLP vor identifica parteneri adecvați și vor facilita schimburile tematice în timpul vizitei la fața locului.

Toate informatiile legate de apelul pentru misiunile de peer-review, termenii de referință şi formularul de aplicație sunt disponibile la https://www.interregeurope.eu/peer-review/. De asemenea, expertii PLP răspund online la orice întrebări legate de misiunile de peer-review.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.