Programul Operational Capital Uman: bilant 2018

4-gears_1920_2.jpg

Bilant POCU 2018:

  • 654 milioane euro solicitati la rambursare
  • 65% rata de contractare
  • 21,6 % rata de absorbtie

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman (AM POCU) a transmis, astazi, Autoritatii de Certificare din Ministerul Finantelor Publice, o noua declaratie de cheltuieli pentru rambursarea a 411 mil euro.

Valoarea totala a sumei ce urmeaza sa fie rambursata Romaniei, prin POCU, ajunge astfel la 654 milioane euro pentru anul 2018, ceea ce conduce la o rata de absorbtie curenta de 15%. Adaugand prefinantarile primite de la CE, în valoare de 276 mil. euro pe acest Program, valoarea totala a absorbtiei ajunge la 21,6% din alocare.

Aceste cifre confirma obiectivele de absorbtie asumate de Romania pentru acest an prin Programul Operational Capital Uman.

Pana astazi, la nivelul Autoritatii de Management pentru Programul Operational Capital Uman s-au semnat contracte de finantare pentru 978 proiecte, în valoare eligibila totala de 3,2 mld. euro. Rata de contractare a ajuns astfel la 65%.

Platile efectuate catre beneficiari însumeaza 768 milioane euro. Sumele reprezinta cheltuielile eligibile efectuate din fonduri europene pentru proiectele derulate de beneficiari pentru educatie, incluziunea sociala, sanatate, antreprenoriat și asistenta sociala.

Programul Operational Capital Uman stabilește prioritatile de investitii, obiectivele specifice și actiunile asumate de Romania în domeniul resurselor umane, reducand diferentele de dezvoltare economica şi sociala dintre Romania şi alte State Membre ale UE.

POCU beneficiaza de 4,3 mld. euro în actuala perioada de programare.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top