S-au finalizat lucrarile de reabilitare a Colegiului Pedagogic “Carol I” din Campulung, realizate cu fonduri Regio

19.jpg

Colegiu-Carol-RegioIn data de 22 mai, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Musat, impreuna cu directorul adjunct al Directiei Organism Intermediar POR, Mariana Visan, au participat la receptia lucrarilor realizate in cadrul proiectului “Consolidare, reabilitare Colegiul Pedagogic Carol I” din municipul Campulung.

Unitatea Administrativ-Teritoriala Campulung Muscel a semnat in luna august 2010 contractul de finantare pentru care a primit asistenta nerambursabila in cadrul programului Regio, Axa prioritara 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale“, Domeniul major de interventie 3.4 “Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua“.

Contractul de finantare, in valoare totala de 12.137.251,10 lei (valoarea totala eligibila: 9.793.029,40 lei), s-a derulat pe o perioada de 46 de luni. Cu ajutorul fondurilor Regio s-au realizat lucrari de reabilitare si modernizare a unitatii scolare si s-au achizitionat echipamente pentru dezvoltarea infrastructurii IT (20 de table interactive, 20 de kituri videoproiectie, 20 de calculatoare portabile, 20 de licente sistem de operare, 20 de licente Office, un software educational, 2 laboratoare fonice). Prin implementarea acestui proiect s-a urmarit asigurarea unor conditii optime de desfasurare a actului didactic si cresterea atractivitatii viitoare a colegiului, atat pentru elevi, cat si pentru cadrele didactice cu un grad ridicat de calificare, cu scopul de a pastra statutul de institutie de invatamant etalon.

Colegiul Pedagogic “Carol I” din Campulung Muscel este continuatorul scolii Normale infiintate in anul 1867, la Bucuresti, sub patronajul regelui Carol I. Cladirea in care functioneaza a fost construita in perioada 1892 – 1895, tot sub patronajul regelui Carol I, care a donat din caseta proprie 12.000 de galbeni la care se adauga contributia autoritatilor locale si a Ministerului Instructiunii Publice. Colegiul “Carol I” este o scoala romaneasca etalon, fiind prima institutie de invatamant din Romania, care a beneficiat de energie electrica si de primul cinematograf. De-a lungul anilor, de pe bancile acestei scoli au iesit promotii de absolventi bine pregatiti care au contribuit ulterior la educarea tinerelor generatii, ca invatatori si profesori de renume. Durata de implementare a proiectului de consolidare si reabilitare a Colegiului “Carol I” a fost  de 46 de luni.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.