Programul Operational Regional a fost modificat

carnet.jpg

Cresterea performantei energetice a cladirilor va putea fi finantata prin fonduri europene nerambursabile. Comitetul de Monitorizare al Programului Operational Regional a aprobat modificarea programului pentru a putea finanta investitiile in eficienta energetica a blocurilor de locuinte la nivelul oraselor din Romania, care fac parte din cadrul Axei prioritare 1 a POR, prin introducerea unui nou domeniu major de interventie: Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a cladirilor de locuit.

Modificarea textului Programului Operational Regional reprezinta o etapa obligatorie pentru ca lucrarile de crestere a  eficientei energetice a blocurilor sa fie realizate si cu fonduri europene.

Guvernul Romaniei are acordul de principiu al Comisiei Europene pentru a finanta, in actualul exercitiu financiar, prin Programul Operational Regional, lucrari de crestere a eficientei energetice la blocurile de locuit. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a transmis Comisiei Europene in data de 26 aprilie 2012 o varianta a schemei de finantare pentru eficienta energetica impreuna cu scrisoarea de raspuns a autoritatii romane la cererile de clarificare ale CE.

Schema de finantare propusa de autoritatile romane prevede includerea in program a blocurilor de locuinte construite dupa proiecte elaborate in perioada 1950-1990, cu concentrare pe acele imobile locuite de persoane expuse riscurilor sociale.

Pentru elaborarea schemei de finantare pentru eficienta energetica, autoritatile romane au beneficiat de asitenta oferita de expertii Jaspers.

Sursa: MDRT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.