Programul pentru Inovare si Antreprenoriat: apel de propuneri pentru excelenta clusterelor

cluster_creier.jpg

Programul pentru Inovare si Antreprenoriat (Entrepreneurship and Innovation Programme – EIP) a lansat un apel de propuneri menit sa valorifice instrumentele si metodele dezvoltate prin Initiativa Europeana pentru Excelenta Clusterelor (ECEI).

Status: INACTIV
Depunere pana la: 18.06.2013 
Bugetul: 1.377.000 euro

Obiective generale

Obiectivul acestui apel de propuneri este sa sprijine managementul clusterelor din Uniunea Europeana, prin folosirea experientei acumulate prin ECEI si prin sesiunile anterioare ale programelor de excelenta a clusterelor.

Solicitanti eligibili

Membrii eligibili ai consortiului trebuie sa fie autoritati regionale/nationale sau agentii care acorda finantare sau deruleaza programe de cluster pe teritoriul lor.

cluster_creierFiecare consortiu trebuie sa contina parteneri din cel putin 3 tari europene diferite.

Fiecare participant trebuie sa furnizeze o descriere a activitatilor planificate (conform Ghidului anexat), precum si a planurilor viitoare despre cum vor sa utilizeze experienta dobandita in urma acestui proiect.

Actiuni eligibile

Acest program va sprijini 3 tipuri de actiuni:

  1. activitati de training care-i implica pe toti partenerii proiectului, care vor fi instruiti asupra folosirii instrumentelor de testare a performantei agreate de Secretariatul European pentru Analiza Clusterelor.
  2. activitati de training care-i implica pe toti partenerii proiectului, care-i ajuta pe managerii clusterului sa-si imbunatateasca abilitatile de conducere si sa ofere servicii de inalta calitate membrilor clusterului, prin folosirea de materiale furnizate de Fundatia Europeana pentru Excelenta Clusterelor.
  3. activitati care sa ajute organizatiile de tip cluster, care au obtinut calificativul “bronz” ca nivel de excelenta, sa avanseze la urmatorul nivel si sa obtina in final calificativul “aur”.

Conditii de finantare

Prin aceasta actiune vor primi finantare maxim 4 proiecte, iar contributia financiara maxima a Uniunii Europene va fi de 344.250 de euro (in total 1.377.000 de euro).

Contributia UE nu poate fi mai mare de 95% din totalul costurilor eligibile ale proiectului.

Termen-limita

Propunerile se depun online, pana la data de 18 iunie 2013. Pentru relatii suplimentare va puteti adresa la [email protected].

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:
Apel de propuneri (PDF, En)
Ghidul solicitantului (PDF, En)
Acordul de finantare (PDF, En)
Ghidul utilizatorului pentru depunerea online a candidaturilor (PDF, En)
Intrebari frecvente (PDF, En)

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Comisia Europeana

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.