Programul Romania HUB – Romania, tara tinerilor intreprinzatori

retea_parteneri.jpg

Programul “Romania HUB” a fost initiat de catre Departamentul pentru IMM, Mediul de Afaceri si Turism in parteneriat cu peste 30 entitati publice si private.

Status: INACTIV
Depunere: continua
Buget alocat: –

Obiectivele Programului

retea_parteneriProgramul Romania HUB – Romania, tara tinerilor intreprinzatori pentru sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, denumit in continuare Program, vizeaza  incurajarea si stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, implementat de catre Departamentul pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism prin Directia Implementare Programe pentru intreprinderi Mici si Mijlocii (denumita in continuare DIPIMM) si cele 8 Oficii Teritoriale pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (denumite in continuare OTIMMC), in conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale Hotararii Guvernului nr. 430/2013 privind infiintarea, organizarea si functionarea Departamentului pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism, cu modificarile si completarile ulterioare.

Romania HUB – Romania, tara tinerilor intreprinzatori este un program integrat de asistenta, pregatire antreprenoriala, mentorat, consultari public-private, care ofera mediului de afaceri, tinerilor, studentilor, intreprinzatorilor si potentialilor intreprinzatori, informare, sprijin, asistenta tehnica si consiliere, precum si un cadru institutional pentru dezvoltarea capacitatilor antreprenoriale si cresterea competitivitatii pe piata locala si internationala a intreprinderilor mici si mijlocii.

Programul este structurat pe 4 piloni, astfel:

A. Dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale ale tinerilor (Sectiuni – Ateliere) de lucru “Primul meu curs de antreprenoriat”; “Vreau sa fiu antreprenor”; “Start up & Day”;
B. Eficientizarea cooperarii si comunicarii intre mediul stiintific si cel de afaceri (Sectiuni – Ateliere) de lucru”Networking Day”;”Promovarea rezultatelor cercetarii in mediul de afaceri”;
C. Promovarea finantarii pentru IMM (Sectiuni – Ateliere) de lucru “Surse de finantare pentru IMM”; “Programe de creditare pentru IMM”;
D. Parteneriatul Public-Privat pentru IMM si noi locuri de munca (Sectiuni – Ateliere) de lucru “Statul fata in fata cu intreprinderile”; “Un somer in minus, un loc de munca in plus”; “Antreprenor pentru o zi”; “Mai aproape de tineri”.

In cadrul celor 4 piloni partenerii pot adauga alte sectiuni de lucru cu obiectiv – dezvoltarea capacitatilor antreprenoriale a tinerilor, cresterea competitivitatii pe piata locala si internationala a intreprinderilor mici si mijlocii si promovarea rezultatelor din cercetare in mediul de afaceri.

Bugetul Programului
Activitatile programului se desfasoara in spatiile DIMMMAT, OTIMMC si al partenerilor din program, utilizand spatiile, infrastructura, baza materiala si personalul existent la sediile DIMMMAT si ale celor 8 OTIMMC organizatoare, fara a utiliza fonduri de la bugetul de stat.

Programul se deruleaza pe o perioada de 12 luni.

Prin Program se organizeaza ateliere integrate de pregatire, care ofera elevilor, studentilor, intreprinzatorilor si potentialilor intreprinzatori, informare, sprijinire, asistenta tehnica si consiliere, precum si un cadru institutional pentru dezvoltarea capacitatilor antreprenoriale si cresterea competitivitatii pe piata locala si internationala a intreprinderilor mici si mijlocii in scopul dobandirii cunostintelor teoretice si cu aplicabilitate practica, necesare inceperii si dezvoltarii unei afaceri.

Atelierele de lucru, intalnirile consultative, cursurile si restul actiunilor de lucru cu obiectiv dezvoltarea capacitatilor antreprenoriale si cresterea competitivitatii pe piata locala si internationala a intreprinderilor mici si mijlocii se vor desfasura in minim 9 locatii: sediul DIPIMM, sediilor celor 8 OTIMMC si alte locatii puse la dispozitie de institutiile partenere in program, locatii care vor fi afisate pe site-ul www.aippimm.ro.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Finantator: DIMMMAT
Sursa: DIMMMAT

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.