Programul Start-Up Nation 2018 va incepe in toamna, beneficiarii pot vinde proiectele castigatoare (ministru)

3-stefan-radu-oprea-7465479-mediafax-foto-andreea-alexandru.jpg

Programul Start-Up Nation 2018 va fi demarat in aceasta toamna, dupa ce majoritatea beneficiarilor din editia de anul trecut isi vor fi primit banii, astfel incat procesul administrativ sa nu fie ingreunat, a declarat, joi, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Radu stefan Oprea, intr-o conferinta de presa.

El nu a putut spune cu exactitate in care din lunile de toamna preconizeaza demararea programului.

„Astazi, sunt peste 6.500 de beneficiari care au acces la finantare, cei care au aplicat prin bancile partenere si care au acces la finantare in mod direct. Vreau sa transmit castigatorilor din Start-Up Nation 2017 mesajul foarte clar ca banii ii asteapta in conturile agentiile regionale si ale bancilor si ii rugam sa vina cat mai repede, astfel incat visul lor sa devina realitate. Start-Up Nation are scopul de a redestepta spiritul antreprenorial in Romania”, a spus Oprea.

El a aratat ca din martie nu a mai existat coada de asteptare si, lucru foarte important, angajatii ministerului au avut de invatat din experienta editiei de anul trecut, iar procedurile au fost imbunatatite.

Intrebat de ce unii beneficiari isi vand proiectele pe OLX, ministrul a precizat ca este dreptul lor, insa nu a fost incheiata niciun fel de tranzactie de acest gen.

„Faptul ca vezi o oportunitate de afaceri este pana la urma o dovada ca spiritul antreprenorial in Romania este viu, iar faptul ca nu sunt astazi tranzactii arata ca programul este bine structurat. Dreptul la proprietate este in Constitutie si nu trebuie sa-l uitam niciodata”, a mai spus el.

Oprea a aratat ca a purtat discutii pe aceasta tema cu reprezentantii Consiliului pentru intreprinderile Private Mici si Mijlocii, carora le-a aratat ca a interzice beneficiarilor sa cesioneze partile sociale la proiectele castigatoare intra in contradictie cu legea „Business Angel”, care are tocmai scopul de a atrage noi actionari cu puteri financiare sporite.

„Mai exista si un exemplu pe care n-as fi vrut sa-l dau, acela al unei persoane care a aplicat si ulterior a decedat, iar mostenitorii au cesionat partile sociale. Pentru ca exista si un astfel de exemplu nefericit, concluzia a fost ca nu putem interzice cesionarea partilor sociale”, a subliniat ministrul.

Editia din 2017 a programului Start-Up Nation a avut 8.444 de castigatori. in cadrul programului, o firma nou infiintata poate primi pana la 200.000 de lei fonduri nerambursabile.

In urma cu doua luni, Oprea declara ca in acest an bugetul total este de 2 miliarde de lei, suficient pentru a finantat crearea a 10.000 de noi firme.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top