Firmele romanesti pot beneficia de asistenta tehnica gratuita in procesul de digitalizare

Industrial-robots_0.png

Firma de consultanta si tehnologie Iceberg anunta lansarea Digitalise SME, proiect pilot finantat de Comisia Europeana la initiativa Parlamentului European, care va sprijini transformarea digitala a IMM-urilor, precum si a intreprinderilor mari din statele membre ale UE. Prin acest proiect pilot vor fi asigurate servicii gratuite de asistenta tehnica in procesul de transformare digitala pentru aproximativ 90 de IMM-uri si intreprinderi mari.

Aceste servicii vor fi livrate de 120 “digital enablers” – experti in transformare digitala din intreaga Europa, ce vor fi selectati de membrii consortiului de proiect, potrivit unui comunicat de presa remis StartupCafe.

Firmele din Romania se pot inscrie pentru a beneficia de serviciile oferite prin Digitalise SME.

Afacerile din Romania nu se mai afla in concurenta doar cu alte firme din orasul lor sau de altundeva din tara, ci au tot mai mult competitori pe o piata globala. Pentru a supravietui dar si pentru a prospera, ele trebuie sa inteleaga si sa utilizeze cat mai bine noile tehnologii.

Astfel isi vor putea digitaliza sau chiar automatiza procesele de business, si vor putea dezvolta noi linii de business prin produse si servicii digitale. Astfel, Digitalise SME isi propune sa sprijine companiile care doresc sa faca primii pasi in acest proces prin serviciile de asistenta tehnica pe care un digital enabler le poate oferi pentru planificarea si implementarea unui proiect de transformare digitala ce raspunde strategiei de business a afacerii.

Rezultatele asteptate ale acestui proiect sunt:

  • Dezvoltarea unei platforme de match-making care va reuni atat experti digitali cat si IMM-uri interesate de transformare digitala din intreaga Europa
  • Preselectarea a 200 de IMM-uri si 120 Digital Enablers pentru etapele pilot si de implementare
  • Asistenta tehnica in transformare digitala pentru 80-90 de IMM-uri

Durata de implementare a proiectului Digitalise SME este de 18 luni.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.