EURO 2020: au fost aprobati indicatorii tehnico-economici pentru stadionul Giulesti “Valentin Stanescu”

phpThumb_generated_thumbnailjpg-2.jpg

Guvernul a aprobat, in sedinta de astazi, indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea si modernizarea stadionului Giulesti „Valentin Stanescu”, realizat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Compania Nationala de Investitii „C.N.I.” – S.A.

Actul normativ este necesar intrucat stadionul a fost declarat (prin HG nr. 232/2017 pentru modificarea si completarea HG nr. 1093/2013), alaturi de Steaua, Arcul de Triumf si Dinamo, de interes public si de importanta nationala pentru organizarea, la Bucuresti, a unor meciuri din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020.

In urma lucrarilor de modernizare si consolidare, stadionul Giulesti va avea o capacitate totala de 14.000 de locuri pentru spectatori (dintre care 75 de locuri rezervate persoanelor cu dizabilitati) si o suprafata desfasurata de 40.491 mp. Durata de realizare a obiectivului este de 21 de luni, iar valoarea totala a investitiei este de 121,13 milioane de lei, finantarea fiind asigurata de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Ministerului Transporturilor (acesta din urma fiind, prin Clubul Sportiv Rapid, si beneficiarul obiectivului de investitii).

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.