Programul National de Dezvoltare Rurala: Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri este de 50.000 de euro. Cum se pot obtine banii

tineri_fermieri.jpg

Submasura 6.1 – „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” – din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) acorda, in 2017, 50.000 de euro nerambursabil, iar documentele de inscriere se pot depune pana la 31 iulie.

Scopul investitiilor sprijinite in cadrul acestei submasuri este de sprijinire a stabilirii pentru prima data a tinerilor fermieri ca sefi/conducatori unici ai unei exploatatii agricole.

Sprijinul nerambursabil, de maximum 50.000 de euro, va fi acordat sub forma de prima in doua transe, astfel: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finantare si 25% din cuantumul sprijinului in maximum trei ani de la primirea deciziei de finantare.

Beneficiari pot fi tinerii fermieri in conformitate cu definitia prevazuta la art. 2 din Regulamentul (UE) nr. 1305/2013, care se instaleaza ca unic sef al exploatatiei agricole, dar si persoanele juridice in care un tanar fermier in sensul art. 2 din Regulamentul (UE) nr. 1305/2013 care se instaleaza impreuna cu alti tineri fermieri si care exercita un control efectiv pe termen lung in ceea ce priveste deciziile referitoare la gestionare, beneficii si riscuri financiare in cadrul exploatatiei respective.

Pentru cei care depun documentatia de solicitare, pragurile de calitate sunt 55% in zonele non-montane si 45% in zonele montane.

Mai multe detalii, ca si Ghidul Solicitantului, se pot afla accesand site-ul Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, www.afir.info.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.