Proiecte cu finantare europeana de 150 milioane de euro, derulate de unitatile administrativ-teritoriale din județul Olt in 2017

finantari-firme-IT_0.jpg

Numarul si valoarea proiectelor derulate, anul trecut, de unitatile administrativ teritoriale din judetul Olt a fost in crestere fata de anul anterior, valoarea totala a celor cu finantare externa fiind de peste 150 de milioane de euro, potrivit unui raport al Institutiei Prefectului.

Documentul arata ca, in 2017, fata de anul anterior, a crescut cu 41% (de la 41 la 58) numarul proiectelor cu finantare comunitara derulate de unitatile administrativ teritoriale din judet, valoarea lor totala fiind de 150 de milioane de euro, in crestere cu peste 34% fata de valoarea celor derulate in 2016.

Consiliul Judetean (CJ) Olt a derulat, anul trecut, patru proiecte cu finantare europeana, prin Programul Operational Regional (POR) si Programul Operational Sectorial (POS) de Mediu, iar primariile au avut in total 54 de proiecte, majoritatea prin POR.

Au fost finalizate noua dintre proiectele cu finantare europeana derulate anul trecut.

Administratiile locale au depus spre finantare 72 de proiecte, dintre acestea sapte fiind ale CJ Olt.

In ce priveste proiectele finantate prin programe nationale, anul trecut, 107 localitati au derulat 329 asemenea proiecte, in valoare de 1,46 miliarde lei, in crestere cu peste 62% fata de 2016.

Anul trecut au fost finalizate 34 de proiecte finantate de la bugetul de stat.

“In concluzie, avem certitudinea ca cele prezentate constituie un temei si expresia unei preocupari constante a tuturor factorilor implicati in procesul de absorbtie a fondurilor externe si nationale, proces care va avea drept rezultat o mai buna calitate a vietii locuitorilor judetului Olt si oferirea unei perspective sustenabile si durabile de dezvoltare economico-sociala a judetului nostru“, se mai arata in documentul citat.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top