Proiecte de peste 3 miliarde de lei pentru renovarea si dezvoltarea satelor

Proiecte de peste 3 miliarde de lei pentru renovarea si dezvoltarea satelor

20 mai 2010

APDRP urmeaza sa contracteze, in perioada urmatoare, 295 de proiecte selectate pentru finantare prin Masura 322 – „Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale”.

Aceste proiecte selectate pentru finantare, au fost depuse in sesiunea deschisa pentru Masura 322 intre 15 iunie – 31 iulie 2009. Fondurile europene nerambursabile care vor fi acordate acestor proiecte selectate sunt de peste 3,08 miliarde lei, acoperind astfel integral alocarea aferenta sesiunii din perioada iunie – iulie 2009.

Proiectele au fost selectate dintr-un total de 2.051 de proiecte conforme, evaluate in sesiunea mentionata si avand o valoare totala publica de aproximativ 20 miliarde lei.

Prin fondurile alocate Masurii 322 s-a finantat o paleta larga de actiuni, incluzand atat dezvoltarea infrastructurii rurale, cat si serviciile pentru populatia locala sau conservarea traditiilor. Astfel, proiectele selectate vor primi fonduri pentru imbunatatirea retelelor de drumuri, infiintarea si dotarea centrelor after school, reabilitarea, modernizarea si dotarea caminelor culturale, infiintarea gradinitelor, infiintarea centrelor sociale de ingrijire batrani, restaurarea bisericilor si a monumentelor istorice, etc.

Sursa: APDRP

0 thoughts on “Proiecte de peste 3 miliarde de lei pentru renovarea si dezvoltarea satelor”

  1. Marian GHIONU spune:

    Din 4 proiecte depuse am 1 finatat. O fi bine, o fi rau?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.