Proiecte si idei pentru Brasovul viitorului, la Conferinta Afaceri.ro

Afaceri_Brasov_sala.jpg

Afaceri_Brasov_salaConferinta Afaceri.ro care a avut loc vineri, 5 iulie, la Brasov Business Park a trezit interesul a peste 120 de antreprenori si profesionisti ai afacerilor.

Acestia au aflat detalii inedite despre proiectele care vor schimba fata Brasovului si vor prefigura viitorul orasului ca motor de dezvoltare economica si sociala.

Prezent la eveniment, Dragos David, directorul Agentiei Metropolitane Brasov, a precizat ca in curand Brasovul va avea un nou centru de afaceri.

„Acesta va fi construit in apropierea campusului universitar si va crea premisele unei dezvoltari antreprenoriale. Stimularea antreprenoriatului trebuie tratata prioritar deoarece economia romaneasca este in pezent conectata intr-o proportie prea mare (aprox. 60%) la bugetul de stat. De asemenea, vom demara si constructia unui centru de cercetare aplicata la Tarlungeni”, a declarat Dragos David.

In alta ordine de idei, moderatorul Ionut Tata, fondatorul Iceberg si co-organizator al conferintei, a subliniat locul modest pe care il ocupa in prezent Brasovul in economia regiunii.

„Brasovul este pe locul IV in Regiunea Centru, ca grad de dezvoltare economica. Pana acum am inaugurat cateva parcuri tehnologice, care din pacate nu sunt populate. Lumea asteapta investitorii straini, cu riscul de a se intampla ceea ce s-a intamplat la Cluj (cu Nokia, n.r.). Nu este cea mai buna idee. Trebuie sa reinviem si alte sectoare, si nu ma refer neaparat la turism. Este o naivitate sa credem ca putem sa facem toti turism”, a subliniat Ionut Tata.

Acesta a aratat ca, din punctul sau de vedere, cheia dezvoltarii Brasovului sta in mainile oamenilor de afaceri locali, care trebuie sa se organizeze si sa coopereze la un nivel superior.

Conferinta Afaceri.ro Brasov a inseamnat si lansarea unei initiative ambitioase: Clusterul pentru Inovare si Tehnologie. Acesta isi propune sa reuneasca companiile brasovene active in industrii creative sau bazate pe tehnologie avansata, pentru a accelera dezvoltarea lor.

Alti speakeri au vorbit despre tendintele si oportunitatile de afaceri care se prefigureaza in viitorul apropiat. Andrei Hohan, care conduce FiaTest, cea mai veche firma de consultanta in domeniul managementului calitatii din Romania, a aratat ca lumea este in pragul unei noi revolutii tehnologice – internetul industrial.

„Cuvantul chinezesc pentru criza este compus din doua simboluri: pericol si oportunitate. Criza e un moment de rasturnare a ierarhiilor economice, ceea ce pentru Romania poate sa fie bine. In World Economic Forum – The Global Competitiveness Report 2012-2013, Romania apare pe la coada, dupa tari ca Bulgaria, Kazahstan, India, in aceeasi categorie cu Mongolia, Angola, Ucraina. Nu am dorit sa explorez cauzele situatiei, ci sa semnealez oportunitatile legate de o revolutie tehnologica in desfãsurare, revolutia Internetului Industrial”, a subliniat Andrei Hohan.

Alin Mechenici, CEO Highway to Business, a prezentat conceptul de business design, un instrument de management modern care permite atat managerului, cat si echipei, sa vizualizeze integral procesele de afaceri si sa le inteleaga din primele momente ale interactiunii.

„Atunci cand iti prezinti afacerea unui potential partener, business design-ul il va ajuta sa-si inteleaga foarte bine rolul precum si modul in care se va implica in colaborare. Un exemplu recent de utilizare a instrumentarului de business design este finantarea pe care am obtinut-o pentru dezvoltarea unei platforme educationale menite sa dezvolte comunitatea craioveana”, ne-a declarat Alin Mechenici.

Pe de alta parte Bogdan Ghinet, manager partener la Acces Project Investments, a oferit cateva ponturi antreprenorilor care doresc sa deruleze proiecte cu finantare de la Uniunea Europeana.

„Implementarea cu succes a unui proiect cu finantare europeana pleaca de la scrierea in sine a proiectului. Activitatile trebuie sa fie corelate intre ele si desfasurate in ordine cronologica. De asemenea, orice modificare ce apare in perioada de implementare trebuie adusa la cunostinta autoritatilor pentru a avea acceptul lor”, a subliniat Bogdan Ghinet.

Multumim partenerilor Acces Project Investments, Voksbank, Brasov Business Park si sustinatorilor FPP – Fundatia Post Privatizare, Primaria Municipiului Brasov, Universitatea Transilvania, Brasov, Asociatia Clusterelor din Romania, Gramma Wines, Autonom, Elastoffice, Fia Test, Highway to Business, EXHIBIT Arhitectura, Estico, Prato, Dallmayr, Deliciile Kronstadt, Zizin, Darkroomstudio, Armatti, Cubix, Firestarter, Custom Design, Serisan, Maripusc, Trust Communications, Sturtups.ro, Finantare.ro,  Managementul-proiectelor.ro, EconomiaOnline.ro, Asigurari.ro, Meteo.ro,  Chamber.ro, Mytex.ro, Zile si Nopti, 24 Fun, Iubesc Brasovul, Brasov.ro, Brasov.net, Ziare.com, BizBrasov.ro, PrinBrasov.com, Startups.ro, Transilvania Business, Transilvania Expres,  Pretul zilei, Metropola, Tex Fm, Digi 24, Nova Tv.

Urmatoarea Conferinta Afaceri.ro va avea loc la Constanta pe 19 iulie, avand ca tema Turismul de aventura ca oportunitate pentru dezvoltarea industriei turistice din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top