Intalniri pentru stabilirea prioritatilor din Planul de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia 2014-2020

ADR_Muntenia.jpg

ADR_MunteniaIn luna iulie, Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Sud Muntenia organizeaza o noua runda de intalniri de lucru destinate Grupurilor de Parteneriat Local din Sud Muntenia.

Evenimentele vor avea loc incepand din aceasta saptamana in toate judetele regiunii de dezvoltare Sud Muntenia.

In scopul fundamentarii prioritatilor de finantare ale Planului de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia 2014 – 2020, in cadrul celor sapte intalniri de lucru vor avea loc dezbateri pe marginea analizei socio-economice a regiunii, in urma carora se vor stabili indicatorii de monitorizare a Planului, si, totodata, se vor prezenta criteriile la care vor trebui sa raspunda proiectele strategice, ce vor fi anexa la Planul de Dezvoltare Regionala.

Directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Musat, a anuntat la sedinta de constituire a Comitetului Regional de Planificare Sud Muntenia ca „vor demara actiuni in fiecare judet pentru intalnirile cu Grupurile de Parteneriat Local, unde vor avea loc discutii pe tema analizei socio-economice si legate de indicatorii stabiliti pentru evaluarea proiectelor strategice. La nivelul regiunii, Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia a luat decizia de a infiinta un grup care sa stabileasca aceste criterii, in baza carora vom cataloga proiecte ca fiind strategice pentru regiunea noastra. Exista din fiecare judet cate un membru in grup si deja s-a ajuns la o forma finala a acestor criterii, care, dupa dezbaterile de la intalnirile Grupurilor de Parteneriat Local, va fi inaintata spre aprobare Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia. Avem nevoie de criterii cat mai clare, cat se poate de cuantificabile, de obiective si, mai ales, transparente”.

Elaborarea Planului de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia 2014 – 2020 se face in parteneriat, atat la nivel judetean, cat si la nivel regional, cu autoritatile publice locale, institutii deconcentrate, mediul academic, mediul privat, patronate/sindicate, ONG-uri constituite in Comitetul Regional pentru elaborarea planului, Grupuri tematice regionale si Grupuri de parteneriat local.

Document anexat:
Planul de Dezvoltare Regionala Muntenia 2014-2020 (arhiva RAR)

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top