Proiectul cu finanţare europeană pentru 40 de autobuze electrice în municipiul Suceava a fost admis

ratb_autobuz.jpg

Proiectul cu finanţare europeană prin care se are în vedere dotarea societăţii de Transport Public Local Suceava cu 40 de autobuze electrice a fost admis după evaluare, a anunţat primarul Ion Lungu.

“Proiectul pe care l-am depus la ADR Nord Est, sistem integrat de transport public ecologic în municipiul Suceava, adică aducerea celor 40 de autobuze electrice, s-a aprobat, a trecut de prima fază de evaluare. (…) Urmează următoarea etapă de evaluare tehnică şi financiară”, a spus Lungu.

Totodată, el s-a arătat dezamăgit de faptul că termenul limită de depunere, stabilit pentru 29 martie 2019, a fost prelungit până pe 5 mai 2019, ceea ce ar putea conduce, implicit, la întârzierea termenului de concretizare a proiectelor ce vor beneficia de această finanţare.

“Am cerut încă de anul trecut să se încheie cu depunerile de la 30 iunie 2018, dar s-au tot dat prelungiri, pentru că unele oraşe nu au fost pregătite la timp cu proiecte. Noi dorim să ajungem cât mai rapid la semnarea acordului de finanţare, dar lucrurile se mişcă destul de greu. (…) Suntem în top 5 al oraşelor care au depuse proiecte pe toate axele de finanţare. Rămânem în continuare optimişti că vom reuşi să semnăm cât mai curând acordul de finanţare şi să aducem la Suceava cele 40 de autobuze electrice, plus cele 15 care vor fi cumpărate în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării”, a arătat Lungu.

Proiectul de mobilitate urbană depus de Primăria Suceava, în valoare de aproape 25 de milioane de euro, pentru realizarea unui “sistem integrat de transport public în municipiul Suceava”, prevede achiziţia a 25 de autobuze electrice de 12 metri, a zece autobuze electrice de şase metri, realizarea a 44 staţii de încărcare, amenajarea celor 47 de staţii de transport public de călători, precum şi reabilitarea străzii Vasile Pârvan, din Burdujeni Sat, acolo unde este în curs de amenajare noua bază auto ce va deservi divizia de transport electric.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.