Propunere: 200.000 – 1 milion Euro pentru mici afaceri – de la pensiuni si confectii pana la software, in zona Deltei Dunarii

sedinta_afaceri.jpg

Antreprenorii cu microintreprinderi si firme mici si mijlocii vor putea lua fonduri europene intre 200.000 de euro si 1 milion de euro, pentru invetitii in regiunea Deltei Dunarii, in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, conform unei propuneri de ghid al solicitantului scoase luni in dezbatere publica de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. Cu acesti bani nerambursabili, firmele isi vor putea face inclusiv platforme de comercializare pe internet, cum ar fi magazine online pentru desfacerea produselor sau serviciilor pe care le ofera.

Asa cum a aratat anterior StartupCafe.ro, antreprenorii din Romania pot lua fonduri europene pentru IMM-uri prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 2 – imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii, Prioritatea de investiții 2.2 – Sprijinirea crearii și extinderea capacitaților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor. Aceasta linie de finantare s-a deschis deja in 23 februarie 2017 in toata tara, cu exceptia Regiunii Bucuresti-Ilfov si a zonei Deltei Dunarii.

Iata insa ca luni, 13 martie 2017, au fost scoase in dezbatere publica propunerea de ghid al solicitantului si celelalte documente necesare in aceasta linie de finantare si pentru Investitia Teritoriala Integrata (ITI) Delta Dunarii. Dezbaterea publica va dura pana in 23 martie, dupa care ministerul va putea publica forma finala a ghidului solicitantului si va deschide apelul de proiecte.

Proiectul propus in cererea de finanțare trebuie sa cuprinda, in mod obligatoriu, investiții in active corporale (construire/extindere/dotare cu active corporale) finanțabile prin ajutor de stat regional. Este opționala includerea, in proiect, a investițiilor in active necorporale finanțabile prin ajutor de stat regional sau a investițiilor finanțabile prin ajutor de minimis.

Pentru mai multe detalii accesati startupcafe.

Descarca proiectul de ghid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top