Protest impotriva sistemului bancar romanesc!!!

Imi pare nespus de rau…..dar am hotarat sa protestez (perioada determinata) impotriva sitemului (bolnavicios) bancar din Romania…..

1.DE CE??????

Paiiiii…..sa spunem ca relationam destul de des si constant (zilnic) cu ceva banci de pe piata romaneasca…..si…..intr-o buna zi am descoperit ca partenerii mei al caror client filel eram(de buna credinta) au inceput “sa umble la smecherie”…..sau cine stie…..poate umblau de mult fara ca eu sa-mi dau seama…..

Ex:

B.C.R.(sunt clientul acestei banci de la infintarea ei…..)

a. Am cont curent (persoana juridica) cu ceva bani pentru rulat…..banca imi da o mica dobanda…..de circa 0.27 lei…..ce comision credeti ca imi ia pentru aceasta tranzactie?…..pt. ca imi da 0.27lei banca imi percepe un comision de 7.00lei…..fair,no?

b. Am avut nevoie de ceva bani si am apelat la banca pentru o linie de creditare…..zeci de hartii…..zeci de semnaturi…..zeci de stampile…..ok am primit-o…..bun…..ce fac cu banii?…vreau sa vad facturile…etc…..trece un an…platesc dobanzi,comisioane s.a.m.d…..si a venit si vremea balantei(care din pacate era un pic pe pierdere)…..auuuuu…..mustrari si “arogante” ce am primit nu “am vazut nici la televizor”…..a trebuit sa rambursez suma cat mai repede posibil fara drept negociere sau alte discutii…..tin sa precizez ca suma era de 25000lei…..

c. Am avut doua carduri, unul Visa Electron si altul Maestro…..aici nu am sa reprosez decat un singur aspect…..timpul intre depunere si aparitia banilor pe card…..circa 20 de ore…..adica azi ii depuneam si acces la ei aveam abia maine dupa ora 12.00…..

d. Atasat la contul curent in lei am avut si unul in USD…..nevoit sa fac o plata prin banca in alta tara a fost nevoie sa particip la licitatie pentru schimb valutar…..suma era aproxomativ 2000 USD…..cursul BNR->1USD=2.2441…..cursul licitat?…..1USD=2.45…..fair, no?

B.R.D.Groupe Societe Generale

La aceasta banca am avut celebrul card cu Nadia Comanici…..am ales sa am acest card gandindu-ma ca o sa ies peste granita si…..Nadia e un brand de tara…..nu am folosit cardul aproximativ un an si jumatate…..si uite ca a venit timpul sa plec intr-o tara straina…..am alimentat cardul cu 1000lei…..sa am de taxi si pentru maruntisuri…..la iesirea din banca am verificat contul…..cat credeti ca aveam?…..940lei…..fair, no?

Raiffeisen Bank

Si cu aceasta banca am lucrat de pe timpul cand era Banca Agricola…..

a. Aici am avut un depozit…..am depus o suma…..teoretic aveam o dobanda…..si practic cand am retras banii suma era aproximativ aceiasi…..10000lei depusi…..10211lei…..perioada de stationare in banca a fost una destul de lunga…..

b. In ianuarie 2005 am depus un dosar pentru achizitionarea unui autoturism in leasing…..dupa doua zile am fost refuzat categoric…..(am fost obigat sa aleg in disperare un IFN cu o dobanda astronomica)….. si am tras concluzia ca nu aveau nevoie de clienti…..aveau de unde selecta…..

2.CE MASURI AM LUAT???

a. Am renuntat la depozitele la banci…..

b. Am renuntat sa mai folosesc carduri…..le-am anulat…..

c. Am redus tranzactiile efectuate prin contul curent…..

d. Am renuntat la contul in valuta…..

e. Am renuntat la ideia de a face orice tip de credit…..

f. Refuz sa iau contact cu orice tip de marketing facut de banci…..

……lista poate continua……

3.PANA CAND?

…..Pai…..pana cand?…..pana cand se va schimba ceva in politica bancilor…..pana atunci cand noi si ei vom fi parteneri, nu “master and servant”…..pana atunci cand se va observa un gram de fair-play…..

ASA CA…..AM INTRAT IN STANDBY……

P.S. Nu recomand aceasta forma de protest…..dar, credeti-ma ca nu am mai rezistat…..nesimtirea a ajuns la cote maxime…..

About Cristian Tudusciuc

Sunt absolvent de ştiinţe juridice, absolvent de ştiinţe economice (management) şi in anul 2010 am absolvit masterul la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii Al. I. Cuza Iaşi, specializarea Bănci şi Pieţe Financiare. Am avut şi “privilegiul” să “admir” peisajul economic românesc (real) şi să-i simt “trepidaţiile” exact din interiorul lui. Administrez două mici firme de pe piaţa textilelor din România, una având ca domeniu principal de actvitate importul şi comercializarea materialelor textile, iar pentru cea de-a doua, producţia fiind sursa principală de venit.

2 thoughts on “Protest impotriva sistemului bancar romanesc!!!”

  1. elf spune:

    am renuntat la salar pe card!imi iau banii in mana si nu mai platesc comisioane la banc post.mi-am jurat ca atat cat traiesc nu mai apelez la banca oricum s-ar numi ea.daca noi toti nu zicem ceva o sa ajungem o tara de iobagi ai bancilor .Multi deja suntem pentru ca istoria se repeta.Nu mai platiti dobanzi de razboi bancilor.sfidati-le si vor pleca!

  2. Marian spune:

    Cristiane, interesanta forma ta de protest. Dar daca astepti pina ce bancile si cu -oamenii- vor fi parteneri ….. Dar am vazut ca totusi ai o lista impresionanta de cunostinte in domeniul bancilor, finantelor, etc. De ce nu faci tu o banca care sa ajute oamenii ? In toate zilele de ieri si de azi bancile numai asta au facut : au cautat sa jupoaie omul. (Bineinteles ca din pacate, la conducerea bancilor sint tot “oameni”) Referitor la ce zici la inceput, bineinteles ca bancile faceau smecherii de la inceput, dar nu ai bagat de seama pentru ca ti se parea avantajos, dar abia la o mica pierdere, vezi totul. Succes in continuare cu protestul, si mai gindeste-te poate reusesti tu sa ajuti pe altii, ca bancile nu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.