Puteri sporite pentru Ministerul Lucrărilor Publice și Ministerul Economiei. Vor prelua din contractele și banii Comisiei pentru Prognoză și Autorității de reglementare în energie

04-bani-shutterstock-38-605x.jpg

Ministerul Lucrărilor Publice și Ministerul Economiei sunt noile “vedete” ale Guvernului. Acestea vor primi, conform proiectului de lege privind unele măsuri fiscal-bugetare, asupra căruia Guvernul își va asuma răspunderea, mai multă putere decât până acum, preluând din atribuțiile Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (programe, contracte). Această Comisie a fost controlată până la instalarea noului Guvern de persoane apropiate lui Darius Vâlcov.

Ministerul Economiei va prelua și eficiența energetică de la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, precum și 600 de milioane de lei din fondurile acesteia.

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) care va fi obligată să ofere Ministerului Economiei o structură și 600 de milioane de lei este controlată de PSD, prin mandat de cinci ani oferit de Parlament. Practic, este dificil să fie schimbată conducerea ANRE. În schimb, îi mai sunt tăiate din atribuții, mai ales din cele bănoase.

Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.