Ramona Ioana Bruynseels: Banii care ar urma să revină României din fondul de relansare economică anunţat de UE, folosiţi pentru digitalizare

tehnologie.jpg

Fostul candidat la Preşedinţie Ramona Ioana Bruynseels afirmă că cei 33 de miliarde de euro care ar urma să revină României din fondul de relansare economică de 750 de miliarde de euro propus de Comisia Europeană trebuie folosiţi pentru digitalizare, iar Guvernul ar trebui să creeze o celulă cu oameni competenţi care să gândească un plan complex prin care să se producă interconectarea instituţiilor statului prin digitalizare.

”Aşadar, avem prin NextGenerationEU 33 de milarde de euro la dispoziţie pe care le putem folosi la digitalizarea instituţiilor româneşti.

”Până acum ni se spunea că nu sunt bani pentru implementarea de sisteme digitale şi smart city. Uite-i că sunt! Scuza asta nu o mai aveţi, domnilor primari, domnilor miniştri, domnilor secretari de stat şi domnilor tăietori de frunze la câini de prin ministere şi agenţii. Rămâne problema legislaţiei care ţine excusiv de parlamentari ca să o simplifice, astfel încât să nu mai existe piedici birocratice”, scrie Bruynseels pe Facebook.

Totodată, în opinia sa, Guvernul ar trebui să creeze o celulă cu oameni competenţi care să gândească un plan complex prin care să se producă interconectarea instituţiilor statului prin digitalizare.

”Acest lucru este de prioritate 0. Dacă nu îl facem, în 2027 vom fi tot aici: la dosarul cu şină şi la plimbatul de la o instituţie la alta, prin oraş”, avertizează Ramona Ioana Bruynseels, adăugând: ”Dragi europarlamentari, staţi cu gura pe oamenii voştri şi convingeţi-i să să facă tot posibilul ca să atragem aceste fonduri. În caz contrar, nu mai veniţi la noi să vă mai votăm vreodată!”.

Ea îi avertizează pe europarlamentari, că dacă nu fac acest lucru, înseamnă că sunt ”inutili şi inodori politic” şi că nu dau nimic în schimb naţiunii care i-a trimis în Parlamentul European.

Preşedinta Comiei Eurpene (CE) Ursula von der Leyen a anunţat miercuri instituirea unui fond de relansare economică – în valoare de 750 de miliarde de euro -, un plan excepţional de ajutorare, foarte aşteptat… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.