Raport evaluare proiect "Pluseaza prin antreprenoriat"

images_1“Pluseaza prin antreprenoriat” este un proiect creat de JCI pentru tinerii antreprenori si oamenii cu viziuni de afaceri din judetele Iasi si Vaslui.

Scopul proiectului este dezvoltarea de cunostinte si competente antreprenoriale pentru a crea un mediu economic de calitate si pentru a sustine cresterea numarului de afaceri coordonate de catre manageri antrenati. Acest scop reflecta acoperirea nevoilor principale ale pietei: competente manageriale, performanta si dezvoltarea spiritului 

antreprenorial.


Participanti
:
Proiectul va reuni 60 participanti, 30 persoane din judetul Iasi, 30 din Vaslui, care pot fi:
– angajati,
– intreprinzatori,
– persoane care doresc sa initieze o activitate,
– personal de conducere din intreprinderi.

Programul de pregatire: Grupului tinta i s-au pregatit 2 module de instruire: trainingul introductiv cu notiuni care vizeaza instruire organizationala si trainingul avansat axat pe instruirea vocationala pe fiecare din cele 4 domenii de interes in care vor fi impartiti participantii (servicii, comert, productie si IT).

Activitatile de formare sunt organizate in mod distinct pe cele 4 domenii de interes si adaptate nevoilor, competentelor de baza, cerintelor pietei muncii si nivelului de formare a beneficiarilor.

Metodele alese pentru atingerea obiectivelor sunt:
– cursuri si seminarii practice;
– ateliere de lucru bazate pe metode educationale moderne;
– invatare activa, implicare directa si responsabila, valorificarea experientei si exercitii adaptate la realitatile unei afaceri;
– sesiuni de follow-up si asistenta business specializata dupa incheierea sesiunilor de formare. In cele doua etape de training participantii vor fi pregatiti si incurajati sa materializeze ideile de afaceri, sa schimbe cursurile actuale neprofitabile, sa participe activ la dezvoltarea intreprinderilor unde sunt angajati.

40 de intreprinzatori consacrati vor putea beneficia de networking, intr-un cadru organizat, cu cei 60 de participanti. Acestia vor putea crea parteneriate si colaborari cu persoanele cele mai nou instruite din punct de vedere antreprenorial. Partea de networking se va desfasura dupa conceptul BNE- concept de Fast Networking: Business Networking Event.

Premii
Pe baza evolutiei din timpul formarii, cate un participant din fiecare domeniu va fi sustinut in definirea afacerii proprii primind un premiu in bani. De asemenea, cel mai important premiu va fi acordat participantului care va aborda cea mai originala industrie. 5 persoane vor primi premii in valoare de 19.000 RON in urma prestatiei lor din cadrul programului de formare. Acestea vor fi decise pe baza temelor efectuate si pe baza interesului manifestat in cele 6 zile de training. Premiul pentru cel mai inovativ proiect va fi primit de o singura persoana. Cele 5 persoane castigatoare vor beneficia de coaching pe termen de 3 luni.

Raport participanti

Acest studiu este creat pe baza a 62 de chestionare completate de participantii la proiectul “Pluseaza prin Antreprenoriat”. Chestionarele au fost impartite la toti participantii din Iasi si Vaslui. Scopul acestuia este de a identifica valoarea adaugata pe care a adus-o acest proiect participantilor. Participantii au completat chestionarele in perioada iulie – august. Pe baza analizei tuturor chestionarelor subliniem cateva concluzii referitor la experientele de invatare ale participantilor, cunostintele insusite, viziunea asupra mediului de afaceri si rezultatele percepute imediat din punct de vedere antreprenorial.

Cele mai folosite cuvinte atunci cand participantii au fost rugati sa descrie experienta de invatare in cadrul programului “Pluseaza prin Antreprenoriat”

Majoritatea participantilor au votat ca cele mai importante cunostinte si compentente dezvoltate in timpul trainingurilor si meselor rotunde se refera la:

Mediul de afaceri perceput de participanti la aproape 3 luni de la ultimul training

Rezultatele imediate constientizate in urma participarii la programul “Pluseaza prin Antreprenoriat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.