PNDR 2007-2013: S-a atins un grad de absorbtie de 87% la fondurile europene pentru agricultura

rata-absorbtie.jpg

rata-absorbtie-fonduriConform datelor oferite de AFIR, s-a ajuns la un grad de absorbtie de 87% prin PNDR 2007 – 2013, iar sumele platite pana in prezent beneficiarilor au depasit 7,6 miliarde de euro.

Astfel, incepand cu anul 2008, la sediul AFIR au fost depuse peste 150.000 cereri de finantare, cu o valoare de peste 18,5 miliarde de euro. Pana acum au fost contractate peste 85.000 de proiecte de investitii pentru a primi finantare nerambursabila, valoarea totala a fondurilor alocate fiind de 5,7 miliarde de euro.

Pe langa infuzia clara si fara echivoc a peste 7,6 miliarde de euro in dezvoltarea si modernizarea agriculturii si a infrastructurii rurale, fondurile europene au asigurat cresterea nivelului de trai pentru cei care locuiesc in spatiul rural, prin dezvoltarea nu doar a economiei rurale, ci si a intregului spatiu rural. PNDR a prevazut si investitii in servicii, in utilitati si in sustinerea tuturor activitatilor din spatiul rural. In ceea ce priveste agricultura, pana in prezent, 73.000 de fermieri au beneficiat de fondurile alocate prin PNDR, iar numarul exploatatiilor agricole din sectoarele vegetal si animal sprijinite a fost de 2.597“, mentioneaza reprezentantii AFIR.

Mai multe detalii: www.capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.