Rata de absorbtie pe Programul Operational Regional s-a dublat in ultimul an

raport_POR.jpg

raport_PORPrezentarea, analiza si aprobarea raportului anual al POR pentru anul 2012, modul de implementare al axelor prioritare, dar si stadiul activitatii de programare pentru perioada 2014-2020 au fost doar cateva dintre principalele subiecte puse in discutie la Comitetul de Monitorizare al Programului Operational Regional (POR), care se desfasoara in aceste zile la Bucuresti.

“POR este cel mai performant program operational cu finantare europeana din Romania, asta este concluzia sintetica a raportului anual de implementare. Este un rezultat bun pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale, aceasta este o veste buna, dar vestea proasta este ca reiese ca celelalte programe operationale au rata de absorbtie mai mica de 30 la suta, cat are programul nostru. Si, din punctul meu de vedere, aceasta rata de absorbtie de 30 la suta, care pune Ministerul Dezvoltarii pe primul loc, reprezinta un succes pentru POR, dar ne face sa ne gandim foarte serios ce alte masuri in afara de cele pe care le-am luat din ianuarie pana astazi mai trebuie sa luam ca rata de absorbtie pe toate programele operationale sa se mareasca”, a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice.

“Rezultatele inregistrate in cadrul Programului Operational Regional demonstreaza in mod evident ca Romania poate sa aiba succes in absorbtia fondurilor europene. Discutam in cadrul acestui program de aproape 3.800 de proiecte aprobate, de 1.150 de contracte deja finalizate si de o rata de absorbtie de aproximativ 30%, practic dublu fata de mai 2012. La toate acestea, trebuie sa subliniez reusita inregistrata in urma deblocarii acestui program de catre Comisia Europeana, la finalul lunii aprilie. Cu certitudine, eficienta si bunele practici utilizate in implementarea Programului Operational Regional trebuie extinse la nivelul tuturor celorlalte programe, astfel incat sa surmontam blocajele actuale in implementarea proiectelor si sa acceleram ritmul de cheltuire a fondurilor europene”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

One thought on “Rata de absorbtie pe Programul Operational Regional s-a dublat in ultimul an”

  1. Ema Cornoiu spune:

    Da, s-a dublat ]n ultimul an? Exact in anul asta cand si POR-ul , si POSDRU, si POSCCE, si POS Transporturi au fost blocate si auditate, nu? Foarte tare, domnule ministru al fondurilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.