Razvan Cuc: Proiectele de infrastructura ce vor fi lansate in licitatii cumuleaza in jur de 5 miliarde de euro

bani-ue.jpg

Proiectele de infrastructura ce vor fi lansate anul acesta in licitatii in domeniul transporturilor cumuleaza in jur de cinci miliarde de euro din fonduri europene, a declarat, miercuri seara, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.

“Toate proiectele pe care vi le-am enuntat: ringul zero al Bucurestiului, Sibiu-Craiova, Pitesti — Sibiu, Podul de la Braila sunt proiecte care cumuleaza in jur de 5 miliarde de euro. Sunt proiecte noi, erau proiecte mature care puteau fi facute si de altii si probabil acum ar fi fost la stadiu de executie. Toata lumea vorbeste de proiectele fazate care vin din urma, dar avem foarte multe proiecte mature, proiecte care pot fi lansate, proiecte de anvergura, care ajuta la dezvoltarea si cresterea economica a Romaniei si implicit a absorbtiei de fonduri europene”, a spus ministrul, la TVR1.

Dintre proiectele fazate, Razvan Cuc a facut referire la loturile 3 si 4 ale autostrazii Lugoj — Deva de pe Coridorul 4, la loturile 3 si 4 de pe autostrada Sebes—Turda si cei trei kilometri de autostrada de la intrarea in Bucuresti de pe Autostrada A3, care vor fi dati in folosinta pana la sfarsitul acestui an.

“La sfarsitul anului vom avea 90 de km functionali. In luna septembrie — octombrie probabil vom avea cei 3 km de la intrarea in Bucuresti de pe A3 si, ulterior, la finalul lunii octombrie — noiembrie vom avea si loturile 3 si 4 Sebes-Turda si 3 si 4 Lugoj — Deva. Deja am inaugurat 15 km de autostrada”, a precizat Cuc, adaugand ca acestea sunt proiecte fazate, care vin din exercitiul 2007 — 2013, din Programul Operational Sectorial Transporturi.

El a anuntat ca s-a discutat despre un “force-task” intre ANAP si Ministerul Transporturilor care are ca obiectiv reducerea timpilor la urcarea in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) a proiectelor de infrastructura pentru proiectare si executie.

Mai multe detalii: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.