Reactie dura la cererea de oprire a finantarii B.O.R. de catre stat

notebook.jpg

contractUn grup de 33 de asociatii si ONG-uri crestine a trimis Parlamentului Romaniei o scrisoare deschisa prin care reactioneaza la pretentia unor organizatii seculariste, ca Biserica Ortodoxa Romana sa nu mai primeasca finantare de la buget.

Am luat nota de o initiativa a 23 de ONG-uri prin care se cere sistarea finantarii cultelor religioase din bugetul de stat al Romaniei. Motivatia petitionarilor este ca suma de 0,4% alocata de la buget cultelor religioase ar putea fi directionata spre sanatate, educatie si cercetare.

O parte dintre organizatiile secularist-ateiste, care au programe anarhiste, pro-homosexuale si neomarxiste, semnatare ale acestei initiative, se regasesc si in parteneriatul cu “Luna Istoriei LGTB” care este in desfasurare, ceea ce conduce la ideea unei ofensive concertate impotriva Traditiei acestui neam, aceleasi organizatii contestand orele si manualele de religie si dorind scoaterea icoanelor din institutiile de invatamant.

Biserica, de-a lungul timpului, a ridicat scoli, fundatii spitalicesti, a facut acte de caritate, a acordat burse, participand direct la istoria acestui neam, prin ingrijirea sufletelor si asistenta sociala, prin lupta pentru emanciparea nationala acolo unde romanii au fost oprimati, prin permanenta insufletire a nadejdii in viitorul Romaniei. (…)”

Mai multe detalii: Evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.