Regio: Nou apel de proiecte pentru infrastructura educationala

Regio_400x2541.jpg

Regio_400x254Ca urmare a suplimentarii fondurilor europene nerambursabile destinate infrastructurii educationale, in perioada 12 martie – 16 mai vor putea fi depuse noi cereri de finantare prin Programul Operational Regional 2007-2013 (POR), Axa 3 – Imbunatatirea infrastructurii sociale, Domeniul Major de Interventie 3.4 – “Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”.

Noul apel de proiecte are o co-finantare din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) in valoare de 150 de milioane de euro, cu posibilitatea suplimentarii pana la 200 de milioane de euro si vizeaza finalizarea investitiilor incepute din alte surse de finantare si care, in prezent, stagneaza din lipsa de fonduri.

“Este vorba de realocarea sumei de 240 de milioane de euro din POS de Transport si POS de Mediu, din care aproximativ 200 de milioane de euro vor fi repartizate pentru continuarea si finalizarea investitiilor la scoli, iar 40 de milioane de euro pentru continuarea investitiilor la o serie de spitale”, a precizat Liviu Dragnea.

Realocarea, prin care bugetul DMI 3.4 a crescut cu peste 65%, de la 242 de milioane de euro (alocare initiala) la 379 de milioane de euro, cu posibilitatea de a ajunge la 429 de milioane de euro, a fost decisa la sfarsitul anului trecut.

“Incepand de miercuri, 12 martie, autoritatile locale pot depune proiecte. Vor fi 30 de zile (prima etapa) in care vom evalua aici, la minister, procedurile de achizitie folosite la investitiile respective, pentru a nu exista niciun risc ca, ulterior, la vreun control, sa apara posibilitatea nedorita a unor corectii financiare. Toate proiectele care vor trece de acest filtru vor intra in etapa doi – vor aduce toate documentele si vom semna contractele pentru finantare. O alta conditie obligatorie o reprezinta finalizarea investitiilor pana la 31 decembrie 2015.”, a mai adaugat ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice.

Document anexat:

Ghidul solicitantului pentru DMI 3.4 – varianta  (Arhiva RAR)

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.