Rentierii agricoli sunt invitati la sediile APIA sa-si vizeze carnetele, de la 1 martie

tarani.jpg

taraniAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca pentru a intra in posesia rentei viagere cuvenite pentru anul 2013, rentierii trebuie sa se prezinte la centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, in perioada 1 martie – 31 august 2014 (in zilele lucratoare) pentru vizarea carnetelor de rentier agricol.

In acest sens rentierii agricoli se pot prezenta la oricare centru judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Pentru vizarea carnetului, rentierul agricol se poate prezenta personal sau prin mandatar/curator/tutore, in baza unei procuri autentice/curatela/hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

De asemenea, rentierul agricol trebuie sa prezinte urmatoarele documente:

  • carnetul de rentier agricol;
  • contractul de arendare;
  • actul de identitate in original;
  • document coordonate bancare (optional);
  • decizia de la comisia de expertiza medicala actualizata,  pentru gradele de invaliditate I si II (daca decizia nu prevede ca dosarul este nerevizuibil), in original si in copie.

Renta viagera agricola inceteaza la data decesului rentierului. In cazul decesului rentierului, renta datorata acestuia in anul 2013 poate fi incasata de mostenitorii sai, doar daca, pana la 31 august 2014, mostenitorii vor depune la oricare centru judetean al APIA,  respectiv al municipiului Bucuresti, carnetul de rentier al defunctului (obligatoriu), certificatul de deces (original si copie), actul de succesiune (certificat de mostenitor sau certificat de calitate de mostenitor, certificat de legatar, hotarare judecatoreasca de succesiune investita cu formula ,,definitiva si irevocabila” (original si copie), B.I/C.I./pasaport al mostenitorului (original si copie), imputernicire/declaratie notariala din care sa reiasa acordul celorlalti mostenitori privind solicitarea si incasarea rentei viagere agricole datorata rentierului (original), precum si un extras de cont pe numele solicitantului.

Important! Prezenta anuala a rentierilor la sediul centrelor judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, in perioada 01 martie – 31 august, pentru vizarea carnetelor de rentier agricol este o conditie esentiala pentru a beneficia de renta cuvenita.

Sursa: APIA

 

Doriti sa obtineti subventii sau ajutoare de stat pentru agricultura?

Simtiti ca nu mai faceti fata birocratiei si ca aveti nevoie
de ajutor?

Cereti ajutorul expertului Finantare.ro, Antoniu Poienaru!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.