Termenul-limita pentru depunerea proiectelor la Masura 322E este prea scurt, reclama consultantii

laptop_tara.jpg

laptop_taraTermenul-limita pentru depunerea proiectelor la Masura 322E28 martie – este prea scurt, iar potentialii solicitanti nu au timp suficient pentru a aduna toate documentele necesare.

Un termen-limita de 31 mai ar fi mult mai realist, sustine Nagy-Imecs Péter, manager la o firma de consultanta din Cluj Napoca, care a depus o sesizare la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Acesta argumenteaza ca „perioada legala necesara obtinerii documentelor solicitate a fi anexate cererii de finantare depasesc perioada totala a sesiunii (17 februarie – 28 martie) – acest lucru conducand la imposibilitatea intocmirii unei cereri de finantare pana la termenul limita de 28 martie”.

Astfel, apar urmatoarele probleme:

  • Termenul legal de obtinere al acordurilor de acces pe baza legii 154/2012 – care este de pana la 60 de zile pe baza art. 8 din Legea 154 / 2012, din care 30 de zile este termenul dupa care Autoritatile Publice Locale publica conditiile in care se exercita dreptul de acces;
  • Termenul legal pentru obtinerea Certificatului de urbanism – care este conditionat de obtinerea acordului de acces pe baza legii 154 / 2012 – 30 de zile de la depunerea cererii;
  • Termenul legal pentru obtinerea avizului INSCC pentru Studiul de fezabilitate finalizat – finalizarea SF-ului este conditionata de obtinerea Acordurilor de acces si a certificatului de urbanism – 3 zile lucratoare pentru avizare + 3 zile lucratoare pentru clarificare + 5 zile lucratoare pentru emitere = 11 zile lucratoare.

„Termenul legal estimat pentru obtinerea documentelor / avizelor necesare depunerii proiectelor pe Masura 322 – este de 80 de zile (termen estimat intr-un scenariu in care multe avize / documente se obtin paralel” concluzioneaza consultantul clujean.

Solutia ar fi, sustine acesta, prelungirea perioadei de depunere pana pe 31 mai. Nagy sustine ca in varianta actuala se creeaza „conditii discriminatorii”, deoarece vor reusi sa depuna proiecte doar cei care au intrat in posesia informatiilor referitoare la aceasta sesiune inainte de publicarea oficiala a documentelor pe situl APDRP.

Sunt intemeiate observatiile aduse APDRP? Spuneti-va parerea la sectiunea de comentarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top