Reprezentanti ai BERD au evaluat proiectul de regenerare urbana in Arad

Arad.jpg

O echipa alcatuita din consultanti ai BERD a fost prezenta in municipiul Arad in aceste zile, cu scopul de a evalua proiectul privind regenerarea urbana in municipiu, a precizat primarul Gheorghe Falca. Potrivit sursei citate, proiectul care vizeaza regenerarea urbana a spatiilor din zona blocurilor de locuinte din mai multe cartiere din Arad, cu scopul de a moderniza circulatia auto si pietonala, dar si de a asigura noi spatii de recreere, urmeaza sa fie finantat dintr-un imprumut in valoare de 20 milioane euro, contractat de municipalitate de la BERD.

In acest sens, municipalitatea a scos la licitatie, in luna noiembrie a anului trecut, studiul de fezabilitate al proiectului privind regenerare urbana a spatiilor din zona blocurilor de locuinte din cartierele Alfa, Faleza Mures, Confectii, Micalaca, Vlaicu si Centru, inclusiv zona protejata din municipiu.

In prima parte a zilei de marti, primarul Gheorghe Falca a avut o intâlnire cu echipa de consultanti ai BERD, in care s-a analizat modul in care va fi implementat proiectul. “Proiectul se va adresa unui numar de circa 60.000 de cetateni care locuiesc la blocuri si in zona protejata a orasului. Este un proiect care va aduce beneficii din punctul de vedere a spatiului verde, a locurilor de joaca, a parcarilor, a trotuarelor”, a declarat Gheorghe Falca.

Echipa de la BERD a fost preocupata inclusiv de modul in care vor fi administrate parcarile care vor fi amenajate in cartiere, primarul sustinand ca a informat-o ca acestea vor fi administrate de un concesionar. “In termen de sase saptamâni, Primaria va primi raportul final de la BERD, dupa care vom astepta finalizarea proiectului tehnic si a caietului de sarcini pentru licitatia privind desemnarea constructorului. Noi am dori sa fie o singura licitatie, ca sa poata sa inceapa lucrarile simultan in toate cartierele“, a mai spus Gheorghe Falca.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.