Un hub educational de 85.000 € s-a deschis la Timisoara

hub.jpg

Studentii celor mai mari institutii de invatamant din Timisoara – Universitatea de Vest si Politehnica – au inaugurat proiectul Minds Hub, primul hub educational din Romania. Cu o investitie de 85.000 de euro obtinuta cu sprijinul a 30 de companii partenere, studentii au amenajat un spatiu cu o suprafata de 200 metri patrati in cadrul Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor (FEAA) din Timisoara, pentru a aduce la aceeasi masa angajatori, studenti si profesori.

Minds Hub, a explicat Remus Radvan, initiatorul si coordonatorul proiectului si actual masterand in cadrul FEAA din Timisoara, este un nou concept educational, inovativ, bazat pe colaborarea dintre companii si mediul academic, care permite dezvoltarea de oportunitati si proiecte intre studenti, angajatori, profesori si ONG-uri.

Initiatorii proiectului estimeaza un numar de mini-mum 15- 20 proiecte noi in fie-care an si peste 300 de evenimente cu implicarea si participarea a peste 4.000 de persoane.

Ei isi propun, de asemenea, sa reduca cu pana la 30% durata medie de insertie pe piata muncii a studentilor, iar companiile partenere sa poata avea reduceri de costuri financiare asociate programelor de induction de minimum 15- 20% anual. „Prin acest parteneriat intre mediul educational – organizatii studentesti si facultati – si mediul de business ne propunem sa crestem gradul de integrare a studentilor in activitatea profesionala, companiile urmand sa beneficieze de acces la resurse umane cu abilitati practice dezvoltate care sa se aseze peste backgroundul teoretic acumulat in universitati. Personal, imi doresc ca Minds Hub sa devina un epicentru al vietii de dupa scoala pentru studentii care doresc sa se pregateasca pentru viata profesionala“, a spus Remus Radvan.

Spatiul creativ cuprinde un lounge cu biblioteca franta pe tavan, o sala de lucru ce are cuburi de sticla, o sala de sedinte cu o masa suspendata si perete de beton 3D si un laborator IT. Hub-ul va deveni un loc de intalnire al studentilor din Timisoara dornici de activitati extracurriculare. Minds Hub va gazdui o serie de training-uri, workshop-uri, cluburi de carte, programe de mentorat, programe de start-up-uri, prezentari si conferinte. Participantii la activitatile din hub vor fi studenti, profesori, profesionisti din business si reprezentanti ai organizatiilor nonprofit.

Lansarea hubului a avut loc in prezenta lui Marilen Pirtea, rector al Universitatii de Vest din Timisoara, a lui Viorel-Aurel Serban, rector al Politehnicii Timisoara, precum si a mai multor reprezentanti ai companiilor partenere.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.