RM: Programul de Granturi Mici al Facilitatii Globale de Mediu anunta concurs pentru selectarea propunerilor de proiecte

bani-716x300.jpg

Programul de granturi mici (SGP) al Facilitatii Globale de Mediu (GEF) ofera granturi organizatiilor non-guvernamentale si organizatiilor din comunitate (ONG/CBO) din tarile in curs de dezvoltare pentru a le permite sa faca fata provocarilor globale de mediu1, in timp ce abordeaza necesitatile de dezvoltare durabila. Moto-ul SGP este “actiunea comunitatii cu impact global!”.

Status: INACTIV
Depunere: 28.07.2016
Suma maxima: 50.000 $

Obiectivul programului

Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilitatii Globale de Mediu (GEF) invita ONG-urile si OSC-urile sa prezinte propuneri de proiecte:

1.    in domeniile de interes ale programului:
•    conservarea peisajului terestru la nivel de comunitate;
•    agroecologie inovativa inteligenta din punct de vedere al climei;
•    co-beneficiile de acces la sistemul energetic cu emisii reduse de carbon;
•    coalitii de management al substantelor chimice locale si globale;
•    platforme de dialog politic si de planificare intre OSC si Guvern;
•    promovarea incluziunii sociale:
o    integrarea dimensiunii de gen;
o    implicarea tinerilor.

2.    in domeniul Dezvoltarii Capacitatilor
Programul de Granturi Mici al Facilitatii Globale de Mediu ofera granturi organizatiilor non-guvernamentale si organizatiilor din comunitate (ONG/CBO) din tarile in curs de dezvoltare pentru a le permite sa faca fata provocarilor globale de mediu, in timp ce abordeaza necesitatile de dezvoltare durabila. Motto-ul SGP este “actiunea comunitatii cu impact global!”.

GEF SGP activeaza in 126 de tari. SGP Moldova a inceput finantarea proiectelor in 2013. De atunci, acesta a inregistrat succese in ceea ce priveste finantarea si oferirea suportului tehnic pentru mai mult de 12 proiecte sustinute prin granturi. SGP este un program corporativ al GEF, implementat de PNUD si executat de UNOPS.

Pot fi evidentiate urmatoarele obiective specifice:
1.    de a imbunatati gradul de constientizare si intelegere despre Programul de Granturi Mici al GEF, strategia acestuia si rezultatele;
2.    schimb de experienta intre ONG-uri/OSC-uri ce activeaza pentru abordarea problemelor globale de mediu pentru a facilita schimbul de experienta si replicare a bunelor practici;
3.    promovarea si consolidarea parteneriatelor dintre partile interesate, precum, ONG-uri/OSC-uri, organizatiile finantatoare internationale, autoritatile publice centrale si locale, comunitatile de business, si comunitatile locale.

Buget:

Marimea grantului nu va fi mai mare de 50 000 Dolari SUA.
Suma totala disponibila pentru granturile in domeniile tematice este de 1,2 mln. Dolari SUA.
Suma totala disponibila pentru granturile in domeniul dezvoltarii capacitatilor este de 130 000 Dolari SUA.

ONG-urile sunt solicitate sa propuna co-finantare de 1:1. Nivelul de co-finantare mai redus nu este un criteriu de descalificare pentru propuneri de proiecte competitive. ONG-urile vor fi incurajate sa ridice nivelul de co-finantare in perioada de implementare.

Organizatiile eligibile:
Pot aplica numai asociatiile obstesti.

Elaborarea propunerilor:

Propunerile de proiect se vor realiza in conformitate cu Instructiunile de Aplicare.

Propunerile inaintate de doi (2) sau mai multi aplicanti vor fi toate respinse in cazul in care se constata oricare dintre urmatoarele:

A. Au cel putin un partener de control, director sau membru in comun; sau
B. Oricare dintre ei primesc sau au primit orice subventie direct sau indirecta de la celalalt; sau
C. Au acelasi reprezentant legal in scopul prezentei cereri de propuneri, sau
D. Au o relatie cu celalalt, in mod direct sau prin intermediul partilor terte comune, plasindu-I astfel in situatia de a avea acces la informatii cu privire la, sau influenta asupra propunerii, unui alt applicant in ceea ce priveste acest proces;
E. Sunt contractanti ai unui altuia, sau un subcontractant intr-o Propunere, depune de asemenea, o alta propunere din numele sau ca aplicant principal;
F. Un expert propus in echipa unui aplicant, participa in mai mult de o Propunere primita pentru acest proces. Aceasta conditie nu se aplica pentru subcontractanti inclusi in mai mult de o propunere;
G. Unitatile de implementare si ONG-urile care participa la realizarea atributiilor institutiilor publice in baza contractelor incheiate intre acestia, vor fi respinse.

Procedura de aplicare:

Setul de documente poate fi prezentat personal in plic sigilat in Casa Natiunilor Unite, str. 31 August 1989, 131, Chisinau, MD-2012. In atentia: Registry Office/ GEF SGP UNOPS.

Propunerile de proiect transmise electronic vor fi adresate la [email protected], indicindu-se in subiectul mesajului: „GEF SGP, Iulie 2016, [denumirea ONG-ului aplicant]”.

Propunerile vor fi marcate „GEF SGP, Iulie 2016, [denumirea ONG-ului aplicant]”.

Termenul limita de depunere a propunerilor de proiecte este 28 Iulie 2016, 17:00 (GMT +3).

Pentru orice informatie aditionala cu privire la procesul de solicitare, Va rugam s-o contactati pe Dna Inessa Galitchi, Coordonator National, Programul de Granturi Mici al GEF, Moldova, prin e-mail: [email protected], sau la tel. (+373) 22 839-876, Mob. (+373) 79440234.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Finantator: SGP si GEF
Sursa: undp.md

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.