Romanca Ruxandra Draghia-Akli este noul director general adjunct pentru cercetare si inovare la Comisia Europeana

27072016_draghia.jpg

FRANCOIS_dE_RIBAUCOURT_0474

Ruxandra Draghia-Akli a fost numita director general adjunct al Directiei Generale pentru Cercetare si Inovare (DG RTD) din cadrul Comisiei Europene. Ea va prelua aceasta functie incepand cu data de 1 septembrie 2016.

Ruxandra Draghia-Akli este unul dintre cei 4 noi directori generali adjuncti, alaturi de dna Charlina Vitcheva – Centrul Comun de Cercetare (DG JRC), dl Mario Campolargo – Directia Generala Informatica (DG DIGIT) si dl Carlos Alegria – Directia Generala Interpretare (SCIC).   

Noul director general adjunct are cetatenie romana si s-a alaturat Comisiei Europene in 2009, in cadrul Directiei Generale pentru Cercetare si Inovare. Anterior, dna Draghia-Akli a desfasurat, timp de aproape 20 de ani, o activitate de medic si cercetator in Romania, Franta si SUA. Ultimul post ocupat, inainte de a-si incepe activitatea in cadrul Comisiei Europene, a fost cel de vicepresedinte pentru cercetare al unei companii de cercetare din domeniul biotehnologiei. In cadrul Comisiei Europene, ea ocupa actualmente pozitia de director in Directia Sanatate din cadrul DG RTD. Aici, dna Draghia-Akli conduce o echipa de circa 150 de persoane si gestioneaza un buget de aproximativ 1,3 miliarde de euro.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.