Colaborare intre Consiliul Judetean Brasov si Universitatea ”Transilvania” in vederea realizarii de proiecte pentru comunitate

incep-inscrierile-la-universitatea-transilvania-din-brasov-0.jpg

Consiliul Judetean Brasov si Universitatea ”Transilvania” au pus bazele unei colaborari in vederea realizarii de proiecte pentru comunitate, care vor fi finantate din fonduri proprii ale institutiei de invatamant, au informat, intr-o conferinta de presa comuna, presedintele Consiliului Judetean, Adrian Vestea, si rectorul Universitatii ”Transilvania”, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan.

Conform acestora, ideea de la care s-a pornit a fost aceea de valorificare a resurselor de cercetare stiintifica din cadrul universitatii, atat in scopul rezolvarii unor probleme identificate la nivelul judetului, cat si a aplicarii strategiilor si politicilor de dezvoltare comunitara de catre administratia publica judeteana.

”Este vorba de alocarea, din venituri proprii ale Universitatii “Transilvania”, a unor sume pentru studii si contracte de cercetare, proces care a fost demarat in urma cu doi ani. in primul an, in baza unor teme propuse de colegii nostri, asa cum au considerat dansii ca este prioritar pentru departamentul sau pentru disciplina dansilor. in acest an am decis sa orientam aceste teme de cercetare si studii pe prioritati ale comunitatii. in urma discutiilor cu colegii nostri de la Consiliul Judetean (CJ), au fost identificate de catre dansii teme prioritare in opt arii tematice. Au fost lansate aceste cereri de propuneri de proiecte pe fiecare din cele opt arii tematice si, din cele 28 de propuneri facute de colective de colegi din Universitatea Transilvania, au fost selectate un numar de 13 studii si proiecte pe care universitatea le va finanta o perioada de 12 luni, iar la finalul acestei perioade rezultatele vor fi puse la dispozitia Consiliului Judetean”, a explicat rectorul Universitatii Transilvania.

Presedintele Consiliului Judetean a afirmat ca saluta initiativa Universitatii “Transilvania” si faptul ca toate temele de cercetare se adreseaza comunitatii brasovene. ”Am incercat ca, pe toate domeniile de specialitate de care suntem interesati – Directia pentru Protectia Copilului, spitale, muzee, sa avem propuneri. Au fost evaluate toate aceste propuneri, care, ulterior, au fost inaintate Universitatii ”Transilvania”. Salutam aceasta initiativa si faptul ca, de aceasta data, toate temele de cercetare se adreseaza comunitatii brasovene. Sunt convins ca implementarea acestor proiecte, prin intermediul carora este valorificat prestigiosul potential stiintific al Universitatii ”Transilvania”, va imbunatati activitatea in domenii prioritare pentru administratia judeteana, cum sunt asistenta sociala, invatamantul special si sanatatea”, a subliniat Adrian Vestea.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.