Romania va trimite Comisiei Europene facturi ce insumeaza 93 de milioane de euro pentru POIMM

1.jpg

Romania va trimite Comisiei Europene facturi care insumeaza 93 de milioane de euro, dupa acreditarea Autoritatii de Management pentru Programul Operational Initiativa pentru IMM-uri (POIMM). Programul are o alocare de 100 de milioane de euro si faciliteaza accesul la finatare al micilor afaceri.

“In esenta, acest program, care are o alocare de 100 de milioane de euro, este un instrument de garantare neplafonata si urmareste inlesnirea accesului la finantare al IMM-urilor din Romania. Scopul este cresterea productivitatii, incurajarea inovarii si a capacitatii IMM-urilor romanesti de a creste pe pietele regionale si internationale. Implementarea acestui program a presupus semnarea primelor tranzactii privind garantarea in cadrul Initiativei pentru IMM-uri cu trei banci comerciale: Raiffeisen Bank, Banca Comerciala Romana si ProCredit Bank”, a declarat, pentru Mediafax, Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene.

In Romania, IMM-urile reprezinta mai mult de 99% din numarul total de intreprinderi, iar multe dintre acestea se confrunta cu nevoi serioase de finantare. POIMM sprijina intreprinzatorii din acest punct de vedere, pentru a avea acces la produse de creditare in conditii mai avantajoase.

Acest sprijin le va permite IMM-urilor sa reziste pe piata, sa depaseasca cu succes primele etape ale activitatii lor si le va ajuta apoi sa se dezvolte, pentru a putea concura pe piata globala.

Totodata, prin partajarea riscurilor, Initiativa pentru IMM-uri creeaza un cadru din care au de castigat atat intreprinzatorii – prin cereri de imprumuturi financiare -, cat si intermediarii financiari – prin oferte de credite -, fiind creat astfel un mediu sigur pentru derularea afacerilor.

Trei autoritati de management au fost acreditate joi, 13 iulie, urmand ca Romania sa trimita spre decontare, la Comisia Europeana (CE), facturi in valoare de circa 120 de milioane de euro pentru proiectele finantate din fonduri UE pe cele trei programe operationale.

Este vorba despre Autoritatile de Management (AM) pentru Programulul Operational Initiativa pentru IMM-uri (POIMM), pentru Programul Operational Asistenta Tehnica (POAT) si pentru Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA).

Sursa: Mediafax

One thought on “Romania va trimite Comisiei Europene facturi ce insumeaza 93 de milioane de euro pentru POIMM”

 1. Balici Mihai spune:

  Forte putin
  Guvernantii actuali si-au cladit bugetul si cheltuielile pe o absorbie de peste 5 miliarde de euro
  In primul rand ca sa absorbi acesti bani ,trebuie tu sa cheltuiesti peste 6 miliarde de euro pana prin luna noiembrie ca sa ti se ramburseze la sfarsitul anului cei 5 miliarde de euro
  Or tara abia gafaie si aloca 50-100 de milioane de euro , nici poveste de 1-2 miliarde de euro
  Vom avea dificultati foarte mari , ca ne-am bazat pe o absorbtie de 5 miliarde de euro ,cand tu nu ai ches nici un ban ,si te imprumuti in veselie pentru salarii ,pensii , dobanzi la dobanzi
  Apoi acesti bani pe care contam cca 80% nu inseamna locuri de munca noi , nu sunt alocati la IMM ca sa se dezvolte si sa creeze locuri de munca si sa aduca venit la stat
  Din acestia 25% sunt alocati aiurea de putreda si corupta UE la programe de consiliere, perfectionare, intruniri ,conferinte care nu aduc nici un loc de munca , ci doar toaca banii de dragul ca sunt bani de la UE , dar se uita ca noi contribuim cu 2 miliarde de euro pe an la puturosii de salariati din UE ,ca sa le platim salarii de 10-20.000 de euro/luna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.