Rovana Plumb, dupa intalnirile cu comisarii Cretu si Oettinger: Am pledat, la Bruxelles, pentru o Politica de Coeziune care sa sprijine toate regiunile

RP-18-7.jpg

Doamna Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, s-a intalnit, in cadrul vizitei de doua zile pe care a efectuat-o la Bruxelles, cu doamna Corina Cretu, comisar european pentru Politica Regionala, si cu domnul Günther Oettinger, comisar pentru Buget.

In cadrul intrevederii cu comisarul Corina Cretu, s-a discutat despre identificarea unor solutii tehnice cu privire la evitarea dezangajarii pe Programul Operational Regional, dar si despre initierea unui grup de lucru care ar urma sa vizeze simplificarea procedurilor pentru atragerea de fonduri europene de catre beneficiari.

Cu privire la implementarea Programului Operational Regional, delegatia romana a solicitat sprijinul Comisiei Europene pentru a agrea, in cel mai scurt timp, masurile pentru reducerea riscului de dezangajare, printre care se numara propunerea unei scheme de subventionare pentru cresterea eficientei energetice in locuinte.

Un alt subiect dezbatut a fost stadiul proiectelor aferente celor 3 spitale regionale, care urmeaza sa fie construite din fonduri europene in orasele Craiova, Iasi si Cluj-Napoca. S-a agreat depunerea celor trei aplicatii la Comisia Europeana pana la finalul acestui an, dupa ce vor fi finalizate studiile de fezabilitate, in octombrie 2018.

La intalnirea cu comisarul pentru Buget, Günther H. Oettinger, delegatia romana a reafirmat pozitia Romaniei cu privire la viitoarea perioada financiara (2021-2027), punand accent pe faptul ca politica de coeziune ar trebui sa se concentreze in continuare pe un numar limitat de obiective tematice si prioritati de investitii. De asemenea, s-a punctat faptul ca va fi necesara o anumita flexibilitate a politicii de coeziune in viitoarea perioada, pentru a raspunde in timp scurt provocarilor viitoare.

Am pledat, la Bruxelles, pentru o Politica de Coeziune care sa sprijine toate regiunile, data fiind relevanta acesteia in dezvoltarea Romaniei si a celorlalte State Membre. Am solicitat aceasta flexibilitate in alegerea prioritatilor pentru a raspunde nevoilor de dezvoltare si provocarilor specifice fiecarei regiuni – a afirmat ministrul Rovana Plumb.

Reamintim faptul ca delegatia romana s-a intalnit, in prima zi a vizitei efectuate la Bruxelles, cu doamna Marianne Thyssen, comisar european pentru Ocupare si Afaceri Sociale, si cu domnul Maroš Šefčovič, vicepresedintele Comisiei Europene, comisar pentru Energie.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.