Roxana Mircea scrie de astazi despre fonduri europene pentru cititorii Finantare.ro

DSCF0796.jpg

Roxana Mircea scrie pe blogul sau despre fondurile europene pentru IMM-uri.

“Daca ai un proiect de investitii, compania ta este pe crestere si ai nevoie sa iti construiesti o hala noua sau sa extinzi, o pensiune, o clinica acum trebuie sa iti pregatesti proiectul.

2016 este un an in care se deschid majoritatea liniilor de finantare, iar pe unele nu vom mai avea buget si in 2017 si nici in urmatorii 7 ani-exemplu-POR 2.1.

Incepand cu aceasta luna –iulie 2016 cand avem ghid final pentru microintreprinderile din urban si ghiduri consultative pentru investitii in mediul rural trebuie demarata pregatirea proiectelor pentru ca ar fi recomandat sa depunem in primele 2 luni de la deschiderea sesiunii de depunere.

Programul Operational Regional 2.1 este o linie ce acorda 200.000 euro-90% nerambursabil companiilor care vor sa realizeze investitii in mediul urban si pot sa isi asume crearea a minim 5 locuri de munca, precum si alte obligatii pentru a atinge un punctaj minim de 85 puncte , punctaj care le asigura semnarea contractului de finantare. Sesiunea de depunere proiecte se va deschide pe 27 iulie pentru cel putin 2 luni si va avea un buget de circa 240 mil euro.
PNDR 6.2 si 6.4 acorda finantare nerambursabila pentru investitii in mediul rural.

6.2 acorda 50.000 euro-100% nerambursabil pentru servicii-service auto, coafor, salon evenimente si 70.000 euro-100% nerambursabil pentru productie, agroturism, medical.

Se puncteaza tipul de activitate, unele fiind considerate sectoare cu potential de crestere, localizarea intregii activitati in rural.

Pe aceste 2 linii sesiunea de depunere proiecte se va deschide in 25-27 iulie, avand un buget pe ambele linii de circa 160 mil euro.”

Citeste continuarea articolului pe blog

One thought on “Roxana Mircea scrie de astazi despre fonduri europene pentru cititorii Finantare.ro”

  1. Cațichi maricel.. spune:

    Bună ziua. Sunt un cetățean român din județul botoșani și lucrez in spania din 2005.si a-si vreau să mă intorc in romania pentru a înființa o liniei de prelucrarea furajelor..a-si dori să știu dacă pot accesa fonduri europene pentru dezvoltarea unei afaceri in mediul rural…și cu cine ași putea lua legătura…vă mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.