S-a dat startul programului “Prima Casa”

prima-casa.jpg

Din aceasta saptamana, clientii pot depune dosarele pentru creditare. Brokerii de credite spun ca cererea este imensa, iar fondurile s-ar putea epuiza intr-o luna.

Nu mai putin de 16 banci se pregatesc sa inceapa creditarea pentru Programul Prima Casa 2017. Aproximativ 30 de mii de imprumuturi vor fi acordate anul acesta. O singura banca a anuntat oficial pana acum ca a dublat avansul la Prima Casa, de la 5 la 10%.

Unele banci au preluat dosare inainte de primirea banilor de la Fondul de Garantare. Brokerii de credite spun ca pot exista situatii, cum s-a intamplat in toamna anului trecut cand numarul dosarelor a depasit cu mult fondurile, iar unii oameni au ramas fara casa.

Suma alocata de Executiv anul acesta este de 2 miliarde si jumatate de lei, la care se adauga cele 175 de milioane ramase de anul trecut. Cei care intra in Programul Prima Casa pot luat imprumuturi de cel mult 57 de mii de euro pentru locuinte vechi si 66 de mii de euro pentru cele noi. Garantia oferita de stat pentru banci este de 40% din pretul unei locuinte vechi si 60% din cele noi.

Sursa: www.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.