S-a publicat spre consultare versiunea revizuita a Ghidului pentru OS 6.1. – „Productie de energie din resurse regenerabile”

energie.jpg

Ministerul Fondurilor Europene, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Infrastructura Mare, a publicat spre consultare versiunea revizuita a Ghidului Solicitantului aferent Axei Prioritare 6 – „Promovarea energiei curate si eficientei energetice in vederea sustinerii unei economii cu emisii scazute de carbon,Obiectivul Specific 6.1 „Cresterea productiei de energie din resurse regenerabile mai putin exploatate (biomasa, biogaz, geotermal), productie”.

Finantarea proiectelor in cadrul Obiectivului Specific 6.1„Cresterea productiei de energie din resurse regenerabile mai putin exploatate (biomasa, biogaz, geotermal), distributie” vizeaza sprijinirea investitiilor in capacitati de producere energie electrica si/sau termica din biomasa/biogaz si resurse geotermale.

Beneficiari eligibili sunt unitatile administrativ teritoriale care produc energie din RES pentru consum propriu sau in sistem centralizat si intreprinderile care au ca activitate producerea de energie pentru comercializare.

Bugetul total alocat acestor investitii este de 83.858.824 euro.

Prima versiune a Ghidului Solicitantului a fost publicata in data de 01 septembrie 2015.

Totodata, se publica documentul centralizator cu propunerile primite pe adresa Ministerului Fondurilor Europene pe parcursul perioadei de consultare publica, documente ce contin inclusiv mentiuni referitoare la modul in care a fost revizuit Ghidul solicitantului amintit mai sus, precum si justificarea in cazul nepreluarii observatiilor primite.

Propunerile privind imbunatatirea documentelor mai sus mentionate pot fi trimise, la adresa de e-mail: [email protected], pana la data de 02.09.2016.

In continuarea procedurii scrise de consultare publica, Ministerul Fondurilor Europene organizeaza in data de 13 septembrie 2016, ora 13.00, o sesiune de dezbatere cu toti factorii interesati, referitoare la proiectul de ghid privind Sprijinirea investitiilor in capacitati de producere energie electrica si/sau termica din biomasa/biogaz si resurse geotermale, promovat in cadrul Obiectivul Specific 6.1„Cresterea productiei de energie din resurse regenerabile mai putin exploatate (biomasa, biogaz, geotermal)”, la sediul Ministerului Fondurilor Europene (B-dul Ion Mihalache, nr 15-17, sala de conferinte, parter).

Organizatiile interesate sunt invitate sa nominalizeze un reprezentant care sa participe activ la dezbateri. Nominalizarile pot fi transmise la adresa de e-mail [email protected], pana in data de 9 septembrie 2016.

Descarca Ghidul

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

One thought on “S-a publicat spre consultare versiunea revizuita a Ghidului pentru OS 6.1. – „Productie de energie din resurse regenerabile””

  1. RUSEN spune:

    Buna Ziua !
    Cum se face ca o ADR SUD MUNTENIA nu detine o Retea de consultanta pentru Proiecte in Energie Regenerabila ?
    Nu au cutii pentru Idei la sediile lor (ex in Calarasi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.