S-au anuntat finalistii Chivas The Venture in Romania

Chivas-The-Venture.jpg

10 noiembrie la sesiunea de pitch organizata de Chivas Regal, in cadrul semifinalei locale a competitiei The Venture. Dintre acestea, 5 afaceri au fost selectate de juriu pentru a merge mai departe, in cursa pentru un loc in finala globala The Venture. Finalistii pot fi votati de public pe www.theventurevote.ro, in perioada 24 noiembrie 2016 – 5 ianuarie 2017.

SOWAT (Khar & Partners) este o companie care isi doreste sa rezolve problema accesului la apa potabila oferind o alternativa la lipsa de sisteme fiabile, robuste si ieftine, pentru comunitati mici. Folosind o tehnologie avansata, statia transportabila SOWAT produce 25-100 metri cubi de apa perfect potabila in 24 de ore, pornind de la orice sursa de apa dulce, pentru 500 pana la 5000 de persoane.  

MIRA Rehab este o platforma medicala bazata pe Microsoft Kinect care incearca sa simplifice procesul de recuperare fizica cu ajutorul jocurilor video. Aceasta alternativa este mai ieftina, relativ usor de implementat si mult mai atractiva pentru pacientii care trebuie sa faca exercitii recuperatorii acasa. Pe langa pacienti si personalul medical poate beneficia de pe urma acestui proces simplificat.

Re.Flex este o companie care dezvolta un produs de monitorizare si indrumare in procesul de recuperare fizica. Re.Flex propune un sistem de senzori care urmaresc executarea corecta a exercitiilor de kinoterapie si mentinerea unei relatii constante cu kinetoterapeutul. Scopul este ca pacientii sa isi termine sedintele de recuperare necesare pentru a fi complet refacuti.

Axosuits propune un dispozitiv medical electromecanic de tip exoschelet care ii poate ajuta pe cei cu paralizie/atrofie musculara a membrelor inferioare sa se deplaseze altfel decat in fotoliul rulant. Momentan, folosirea fotoliului rulant genereaza o lista lunga de boli secundare, care pot fi ameliorate sau eradicate prin trecerea la tehnologia Axosuits.

uRADMonitor este un business care propune un produs inovativ, ce masoara poluarea printr-o tehnologie dezvoltata de la zero, atat la nivel de software, cat si hardware. URAD ofera dispozitive de monitorizare potrivite instalarii in gospodarii, spatii de productie sau birouri, dar propun si o infrastructura la nivel national.

Pitch-ul The Venture

Sesiunea de pitch a avut loc in Bucuresti si a reunit cele mai bune 10 business-uri romanesti inscrise in competitia The Venture, lansata de Chivas in Romania pentru al doilea an consecutiv: AxoSuits, BioFarming Manager, Khar & Partners – SOWAT, MIRA Rehab, Track My Vibe, Re.Flex, Symme3D Biotech, uRAD Monitor, VTREE Energy, Wespr Tech.

Cei 10 antreprenori s-au intrecut in idei si au prezentat in fata juriului solutiile ingenioase pe care le ofera prin afacerile lor pentru diferite nevoi sociale, implementabile atat la nivel local, cat si global. Membrii juriului, format din Marius Ghenea, George Buhnici, Cristian China Birta si Tudor Furir, au analizat cu atentie prestanta participantilor si impactul social al fiecari afaceri, iar la finalul sesiunii de pitch, au desemnat finalistii The Venture in Romania.

Sursa: Chivas The Venture
    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.