Primariile pot cere finantare pentru reducerea poluarii cu nutrienti

gethumb.jpg

O noua gura de oxigen pentru primariile din judetul Iasi care pot accesa acum finantare europeana in vederea reducerii pe termen mediu si lung a poluarii cu nutrienti a resurselor de apa si sol.

Accesarea finantarii poate fi facuta prin proiectul „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”, implementat de Ministerul Apelor si Padurilor. Obiectivul programului este reducerea deversarilor de nutrienti in corpurile de apa prin imbunatatirea amenajarilor destinate gunoiului de grajd si a statiilor de epurare a apelor uzate si prin protectia apei si a terenurilor expuse spre a fi afectate de deversarile de nutrienti.

In acest scop, proiectele care vor fi propuse pentru finantare pot sa contina masuri care vizeaza infiintarea de perdele forestiere de protectie, construirea unor platforme comunale de depozitare si gospodarire a gunoiului de grajd, a unor sisteme de compostare, ambalare/peletizare si a unor statii de biogaz pentru o mai buna gestionare a gunoiului de grajd. De asemenea, se pot depune apeluri si pentru imbunatatirea amenajarilor existente destinate depozitarii gunoiului de grajd si/sau compostarii acestuia.

Proiectul are o valoare de 55,5 milioane de euro si este finantat de Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) si fondul Facilitatii Globale de Mediu, iar ghidurile pot fi accesate pe site-ul Ministerului Apelor si Padurilor.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.