S-au aprobat doua proiecte strategice in cadrul Programului Interreg IPA de cooperare transfrontaliera Romania – Serbia

drumuri.jpg

Saptamana aceasta s-a desfasurat, la Timisoara, cea de-a doua reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare al Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia.

Cu aceasta ocazie, au fost aprobate doua proiecte strategice, in valoare de 21 de milioane de euro, propuse spre finantare in cadrul primului apel pentru propuneri de proiecte strategice.

Primul proiect vizeaza lucrari de consolidare si reamenajare a infrastructurii navigabile a Canalului Bega, are o valoare de 11.796.289,30 de euro (fonduri europene) si o durata de 48 de luni.

Cel de-al doilea proiect are in vedere proiectarea si realizarea unui studiu de fezabilitate pentru o autostrada care va lega Timisoara de Pančevo (Republica Serbia). Valoarea proiectului este de 9.306.206,39 de euro (fonduri europene), durata de implementare fiind de 42 de luni.

Programul Interreg IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Serbia a fost aprobat de catre Comisia Europeana in data de 6 august 2015, iar primul apel de proiecte a fost lansat in data de 15 septembrie 2015 si are un buget de 50 de milioane de euro, din care 21 de milioane au fost alocate proiectelor strategice.

Programul continua finantarea cooperarii transfrontaliere in zona de granita romano-sarba, prin intermediul Instrumentului de Asistenta pentru Preaderare (IPA II), cu sprijinul Uniunii Europene si al guvernelor celor doua state.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.