S-au lansat Granturile SEE pentru promovarea diversitatii in cultura si arta

diversitate_logo.jpg

diversitate_logoMinisterul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, anunta deschiderea sesiunii de depunere a cererilor de finantare in cadrul programului PA17/RO13 Promovarea diversitatii in cultura si arta in cadrul patrimoniului cultural european.

Exista disponibile doua linii de finantare, atat pentru proiectele mari (intre 50.000 si 200.000 euro/proiect), cat si pentru proiectele mici (intre 5.000 si 15.000 euro/proiect). Valoarea totala a asistentei financiare pentru proiectele mari este de 6.327.957 euro, iar in cazul proiectelor mici este de 623.566 euro.

Cererile de finantare vor putea fi depuse pana la data de 7 aprilie 2014 pentru proiectele mari, respectiv 25 aprilie 2014 pentru proiectele mici.

Asistenta financiara nerambursabila a programului este in valoare totala de 8.022.059 euro, din care 85% reprezinta contributia statelor donatoare – Norvegia, Islanda si Liechtenstein, iar 15% contributia Romaniei.

Obiectivul general al programului se refera la sporirea dialogului cultural si protejarea identitatii europene prin intelegerea diversitatii culturale. De asemenea, Programul urmareste sa contribuie la intarirea relatiilor bilaterale intre promotorii de proiecte din Romania si partenerii din statele donatoare.

Solicitantii eligibili sunt entitatile publice si organizatiile neguvernamentale din Romania, la care se adauga, in cazul proiectelor mici, si persoanele fizice autorizate.

Activitatile eligibile in cadrul proiectelor vizeaza cresterea mobilitatii artistilor si a creatiilor acestora dincolo de granitele nationale, promovarea educatiei prin arta, activitati privind artele spectacolului, arta plastica si arta vizuala, campanii de informare si comunicare privind constientizarea diversitatii culturale, inclusiv a culturii minoritatilor, precum si productia de bunuri si servicii din domeniul culturii si patrimoniului minoritatilor, inclusiv minoritatea roma.

Sursa: UMP Ministerul Culturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.