S-au publicat normele de aplicare pentru Start-up Nation: Cei care vor sa isi deschida o afacere cu bani de la stat pot incepe sa-si inregistreze firmele: si real-estate-ul este inclus in program

bani_luati.jpg

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a facut vineri publice normele schemei de ajutor de minimis ale programului Start-Up Nation, modificate dupa aprobarea unor amendamente la legea care reglementeaza programul (OUG nr. 10/2017).

”Am publicat schema de ajutor de stat, lista codurilor CAEN eligibile, cat si planul de afaceri. Acesta era cel mai asteptat moment de catre cei care doresc sa se inscrie in program”, a spus Ilan Laufer, secretar de stat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Incepand de vineri, cei care doresc sa beneficieze de finantarea oferita de programul Start-up Nation Romania au la dispozitie toate datele necesare pentru a-si infiinta firma.

”Este cel mai asteptat moment, acum toata lumea isi poate crea firma. Noile norme ale programului aduc o mai mare felxibiliate participantilor. Lista codurilor CAEN eligibile s-a marit, iar cheltuielile eligibile s-au extins. De asemenea, un alt lucru care ii favorizeaza pe participanti este modificarea numarului de angajati permanenti, inainte era vorba de doua locuri pentru trei ani de zile, iar acum este vorba de crearea unui loc de munca pentru o perioada de doi ani de zile”, mai precizeaza Ilan Laufer.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.