Sapte milioane de euro pentru un poligon destinat pregatirii pompierilor din Romania si Ucraina ce va fi construit la Siret

646x404.jpg

Bugetul proiectului este de circa sapte milioane de euro. Cofinantarea proiectului pentru fondurile alocate Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava se realizeaza de catre Ministerul Afacerilor Interne.

Inspectorul sef al ISU Suceava, generalul de brigada Ion Burlui a anuntat ca la Siret ar urma sa fie construit un poligon pentru pregatirea de specialitate a personalului de interventie in situatii de urgenta din Romania si Ucraina. Acest proiect va fi finantat din fonduri europene nerambursabile. Investitia se va realiza cu fonduri europene nerambursabile obtinute prin aplicarea, in comun cu institutia omoloaga din Ucraina, a unui proiect intitulat „imbunatatirea sigurantei populatiei si a nivelului de securitate in zona de frontiera prin consolidarea actiunilor comune de formare si cooperare in gestionarea situatiilor de urgenta”, din cadrul Programului Operational Comun Romania – Ucraina 2014 – 2020.

Unul dintre obiectivele proiectului este de a dezvolta infrastructura de training comuna, prin construirea unui poligon modern de training, care va fi un factor cheie important, necesar pentru a aborda nevoile de servicii profesionale in caz de urgenta.

„Prin folosirea unui mediu modern pentru training pentru dezvoltarea abilitatilor si competentelor si prin organizarea de sesiuni de training in comun, raspunsul in situatii de urgenta va fi imbunatatit si va avea un impact pozitiv asupra misiunilor, conducand astfel la beneficii aduse populatiei si mediului din regiunea vizata”, a aratat Ion Burlui.

Bugetul proiectului este de aproximativ sapte milioane de euro, din care Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava deruleaza, ca principal partener si beneficiar, aproximativ patru milioane de euro, din care 2.798.000 de euro pentru infrastructura, plus fondurile pentru realizarea platformei de aterizare a aeronavelor.

Cofinantarea proiectului pentru fondurile alocate Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava se realizeaza de catre Ministerul Afacerilor Interne.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.