Schema de ajutor de stat pentru IMM-uri, aprobata prin ordonanta guvernamentala

bani_euro_carucior.jpg

bani_euro_caruciorGuvernul a aprobat, in ultima sedinta, ordonanta privind ajutorul de stat destinat IMM-urilor. Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, turism si mediu de afaceri a anuntat “vestea cea buna”.

“Ieri (miercuri, 15 mai, n.r.) am aprobat in sedinta de guvern OUG pentru acordarea ajutorului de minimis de 200.000 de euro destinat IMM-urilor pentru cheltuieli de investitii”, a declarat Grapini, intr-o postare pe o retea de socializare.

Noua schema de ajutor de minimis are un buget de aproape 100 de milioane de euro, iar oficialii din Ministerul Finantelor au estimat ca vor beneficia de acest program aproape 1.000 de IMM-uri.

Antreprenorii vor beneficia de aceasta schema de finantare cu conditia sa creeze si sa mentina pe o perioada de minimum 3 ani de la finalizarea investitiei:

 • cinci locuri de munca, din care cel putin doua locuri de munca pentru persoane care nu au avut contract individual de munca in ultimele 3 luni, in cazul unui ajutor de minimis de pana la 100.000 euro, inclusiv;
 • sapte locuri de munca, din care cel putin trei locuri de munca pentru persoane care nu au avut contract individual de munca in ultimele 3 luni, in cazul unui ajutor de minimis de la 100.000 euro pana la 200.000 euro, inclusiv.

Ajutorul de minimis se plateste dupa efectuarea cheltuielilor eligibile aprobate prin acordurile pentru finantare si verificarea la fata locului de catre reprezentantii MFP a cheltuielilor eligibile efectuate de intreprinderi.

Finantare.ro

6 thoughts on “Schema de ajutor de stat pentru IMM-uri, aprobata prin ordonanta guvernamentala”

 1. MMMM spune:

  Ar fi bine daca ati informa opinia publica si de aparitia MO
  in rest bravoo…..suneti in tema cu tot
  succes
  M

 2. Puiu spune:

  Buna Ziua

  Cum se procedeaza pentru accesarea acestui fond , unde ne putem initia si adresa , pentru detalii ?

  Va multumesc.

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua!

   Vom sti mai multe despre aplicarea acestei scheme de ajutor dupa publicarea acesteia in Monitorul Oficial, cand va intra in vigoare.

   Daca intentionati sa accesati acest program, va sfatuim sa depuneti o cerere de finantare aici: http://cerere.finantare.ro/ si veti fi contactat in cel mai scurt timp de un consultant specializat.

   Mult succes!

 3. Denisa spune:

  Se va derula prin AIPPIMM? sau altceva

 4. Andrei spune:

  Care e data de la care se pot depune proiecte?

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua!

   Ordonanta a fost aprobata de Guvern, dar va intra in vigoare dupa publicarea ei in Monitorul Oficial.

   Atunci vom cunoaste cu precizie toate conditiile si termenele-limita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.