Scoli si drumuri reabilitate prin Regio, in municipiul Dej

scoli-dej.jpg

scoli-dejColegiul “Andrei Muresanu” din Dej a fost reabilitat prin Regio – Programul Operational Regional 2007-2013, iar strazile din municipiu vor fi modernizate, in cadrul aceluiasi program, si cu finantare din fonduri europene.

Proiectul Reabilitare Colegiul “Andrei Muresanu”, implementat de Unitatea Administrativ Teritoriala Municipiul Dej, a vizat reabilitarea, extinderea si dotarea corpului de cladire A si a beneficiat de fonduri nerambursabile (din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala si de la bugetul de stat) in valoare de 9,23 de milioane de lei, in completarea carora beneficiarul a adaugat propria contributie financiara. Peste 800 de elevi din invatamantul preuniversitar beneficiaza, prin acest proiect, de spatii moderne de invatamant, cu laboratoare si cabinete dotate si echipate, si cu un teren de sport renovat. in plus, a fost imbunatatit accesul persoanelor cu dizabilitati locomotorii, fiind create facilitati specifice – rampe, ascensor si dotari interioare.

Proiectul “Modernizare strazi in municipiul Dej” vizeaza imbunatatirea accesibilitatii si mobilitatii populatiei in zona, dar si stimularea activitatilor economice durabile, prin modernizarea pricipalelor 7 coridoare de trafic ale orasului ce asigura preluarea fluxurilor majore de marfuri si pasageri pe directia drumului national ce traverseaza orasul sau pe directia principala de legatura cu acest drum. Printre rezultatele estimate, se numara eliminarea blocajelor in trafic, cresterea vitezei medii de parcurs la 30 km/h si cresterea sigurantei in circulatie in localitate. Valoarea estimata a proiectului este de aproximativ 75,7 milioane de lei, din care sumele nerambursabile alocate in cadrul Regio se ridica la 60 de milioane de lei, reprezentand 98% din valoarea eligibila.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.