Se cauta parteneri pentru un proiect Erasmus+, in domeniul educatiei adultilor

batran2.jpg

batraniCentrul de Educatie pentru Persoanele Adulte (CEPA) Fernando Marrero Pulido din Arucas si Firgas, Gran Canaria, Spania cauta parteneri pentru propuneri de proiecte Erasmus+, actiunile cheie 1 sau 2, in domeniul educatiei adultilor.

Centrul are 6 educatori/formatori specializati in educatia adultilor si aproximativ 300 de elevi din orasele Arucas si Firgas, ambele situate in nordul insulei Gran Canaria.

Cele doua directii educationale oferite sunt:

  • alfabetizare si cursuri de initiere in aritmetica;
  • cele patru cursuri care conduc la certificatul de educatie pentru invatamantul secundar. Activitatea practica a centrului are un puternic accent social. In principal, se lucreaza cu cei care au abandonat scoala, dar si cu someri si persoane cu risc de excluziune sociala.

De asemenea, sunt furnizate/pregatite activitati socio-culturale pentru populatia in curs de imbatranire, in principal pentru femei.

In randul celor care frecventeaza acest centru, exista si cursanti de varsta mijlocie care reiau studiile in principal pentru dezvoltarea lor personala.

In cadrul activitatii cotidiene a CEPA exista un program social foarte variat pentru a completa curriculum-ul, cu organizarea de ateliere de lucru, vizite de studiu si discutii.

In fiecare an, CEPA a dezvoltat proiecte pentru schimburi de cursanti/studenti din alte tari, participand si coordonand cu succes 3 proiecte europene Grundtvig cu tematici diferite: utilizarea TIC pentru dezvoltarea cetateniei europene (2004-2006), competente-cheie (2009-2011) si simtul umorului aplicat la practica pedagogica de educatie a adultilor (2013-2015).

Scoala a coordonat si un proiect ARCE privind dezvoltarea competentelor-cheie impreuna cu scoli de educatie a adultilor din alte comunitati autonome spaniole (2011-2013) si a gazduit in cadrul unui proiect “Erasmus Work Placement” 2 grupe de studenti din universitati engleze.

Partenerii cautati: institutii de profil din Europa care sa lucreze in engleza/spaniola, cu cursanti de peste 18 ani.

Data limita pentru manifestarea interesului: februarie 2015.

Fisa de prezentare se regaseste in anexa. (click aici)

Contact: Lourdes Manzanera, [email protected]

Sursa: UNCJR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.