Se depun candidaturile pentru competitia „Regiunea Europeana ntreprinzatoare” (REI) – editia 2018

competitie.jpg

Comitetul Regiunilor Comitetul Regiunilor a deschis, pana pe 7 aprilie 2017, competitia “Regiunea Europeana Intreprinzatoare” (REI), editia 2018.

Context si obiective:

Titlul de Regiune Europeana Intreprinzatoare a fost creat de Comitetul Regiunilor in parteneriat cu Comisia Europeana incepand cu anul 2011, initiativa beneficiind de sprijinul Parlamentului European, al Comitetului Economic si Social European (CESE) si al mai multor parti interesate de la nivelul UE, cum ar fi Uniunea Europeana a Artizanatului si a Intreprinderilor Mici si Mijlocii (UEAPME), Asociatia Camerelor de Comert si Industrie din UE (Eurochambres) si Europa Economiei Sociale (Social Economy Europe). Obiectivele urmarite vizeaza:
–          contributia la punerea in aplicare a Small Business Act (SBA) in parteneriat;
–          demonstrarea utilizarii optime a fondurilor UE si a altor fonduri publice care vizeaza dezvoltarea unei politici antreprenoriale in regiunea respectiva.

Eligibilitate:

Premiul este accesibil tuturor teritoriilor UE de la nivel subnational – regiuni, orase, judete/provincii, GECT-uri, zone metropolitane, comunitati, etc. – care sunt inzestrate cu competente la nivel politic si au capacitatea de a implementa o viziune antreprenoriala globala, indiferent de caracteristicile lor: dimensiune, prosperitate/bogatie sau competente. Pana in prezent, 21 de teritorii europene din Spania, Polonia, Germania, Irlanda, Slovacia, Finlanda, Austria, Franta, Olanda, Italia, Belgia, Marea Britanie si Grecia au primit aceasta distinctie.

La evaluarea candidaturilor, nu are importanta daca un teritoriu are competente legislative sau nu. Pentru fiecare regiune candidata, juriul REI tine seama de bugetul, provocarile structurale sau teritoriale specifice si punctul de pornire din punct de vedere economic. Titlul ramane accesibil atat teritoriilor care au inregistrat deja succese, cat si celor care, desi in prezent sunt mai ramase in urma, se angajeaza sa implementeze schimbarile necesare pentru a-si dezvolta potentialul antreprenorial.

Cum se depun candidaturile?

Autoritatile interesate sunt invitate sa trimita un dosar de candidatura pe adresa [email protected] care sa contina: un formular de candidatura disponibil pe paginawww.cor.europa.eu/eer si o declaratie de angajament politic prin care sa se demonstreze ca strategia REI este sustinuta politic, de exemplu din partea adunarii regionale, a guvernului regional, administatiei locale sau a altor organisme autorizate. Regiunile ar trebui sa arate cu claritate ce institutii si actori isi vor asuma responsabilitatea punerii in practica a masurilor avute in vedere.

Mai multe detalii se regasesc in fisa de prezentare.

Sursa: UNCJR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top