Se desfiinteaza copiile legalizate si cazierele la MFE

acte.jpg

Cristian Ghinea, ministrul fondurilor europene, a semnat Ordinul privind aplicarea dispozitiilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor masuri de simplificare la nivelul administratiei publice centrale si de modificare si completare a unor acte normative, precum si Protocolul de colaborare intre MFE si Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin care se elimina solicitarea de copii legalizate, cazierul judiciar este inlocuit de declaratie pe proprie raspundere, iar cazierul fiscal va fi solicitat de catre MFE direct de la ANAF.

Referitor la copiile legalizate ale unor documente, functionarul insarcinat in acest sens din cadrul structurilor MFE va asigura certificarea conformitatii cu originalul a copiilor depuse.

In ceea ce priveste cazierul judiciar, in cazul achizitiilor publice, operatorul economic va da o declaratie pe proprie raspundere, iar functionarii responsabili din MFE vor consulta Sistemul National de Evidenta Informatizata a Cazierului Judiciar (SNEICJ) sau vor solicita Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) un extras al acestuia. In cazul proiectelor cu finantare europeana, operatorul economic va da o declaratie pe proprie raspundere in procesul de evaluare a cererilor de finantare, iar functionarii responsabili din MFE vor consulta SNEICJ sau vor solicita IGPR extras de pe cazierul judiciar in procesul de contractare a finantarii europene nerambursabile. In procedura de organizare a concursurilor pentru ocuparea functiilor de natura contractuala functionarii responsabili din MFE vor consulta SNEICJ sau vor solicita IGPR extras de pe cazierul judiciar.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.